14.3 C
Amposta

Naix Terres, un projecte polític ebrenc que es vol presentar a les eleccions generals del 23J

Terres es vol presentar a les eleccions generals del 23 de juliol "per donar veu a Terres de l'Ebre a Madrid"

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Terres és el nom del nou partit o projecte polític que ha sorgit arran de la convocatòria d’eleccions generals a l’Estat. Han difós als mitjans de comunicació una carta on expliquen que es volen presentar a les eleccions del 23 de juliol i que volen fer “llista unitària per defensar les Terres de l’Ebre”. Segons expliquen, “portem amb nosaltres una visió clara i un fort compromís en la lluita pels drets i interessos del nostre estimat territori”.

Aquest projecte naix sense partits polítics i vol l’ajuda de la societat civil i les organitzacions del territori per fer una llista cívica, i creuen que aquestes eleccions generals són una oportunitat. Aquests pròxims dies intentaran aglutinar el màxim de suports per tirar endavant la iniciativa.

“És hora de fer sentir la veu de les Terres de l’Ebre a Madrid, de reclamar la nostra part justa i posar fi a dècades d’oblit i marginació. És hora que les nostres reivindicacions siguin escoltades i que les solucions arribin a les nostres terres”, diuen en aquesta carta.

De moment, Terres ja té clars els compromisos i proposes amb els quals es presenta: protecció de la llengua catalana; eliminació de les centrals nuclears; garantir l’abastiment energètic amb fonts renovaves; rebuig als transvasaments de l’Ebre i protecció dels recursos hídrics; impulsar el teixit econòmic a través de l’atracció d’inversions i creació de noves oportunitats laborals; suport a l’agricultura, la pesca, el turisme sostenible i les energies renovables; preservació del Delta de l’Ebre; exigir la descentralització de la política; millorar les infraestructures i els serveis públics a les Terres de l’Ebre, garantint la connectivitat i la mobilitat digna de la població ebrenca; impulsar la millora de les xarxes de carreteres, el transport públic eficient i accessible, així com el desenvolupament d’infraestructures modernes i adaptades a les necessitats de les quatre comarques; defensar la identitat cultural ebrenca i promocionar el patrimoni cultural i històric de les Terres de l’Ebre; treballar per garantir l’equitat en l’educació i afavorir el desenvolupament integral dels joves; i promoure la participació ciutadana activa i transparent en la presa de decisions, establint canals de comunicació oberts i accessibles per a escoltar les demandes de la ciutadania i donar veu als col·lectius més vulnerables.

Terres vol treballar des del Congrés dels Diputats perquè les Terres de l’Ebre “tinguin una veu pròpia i un paper decisiu en les polítiques que ens concerneixen”. Es presenten als comicis “amb la voluntat ferma de defensar les Terres de l’Ebre des de Madrid”. Volen ser la veu que traslladi “les preocupacions i reivindicacions” de la ciutadania ebrenca a les institucions estatals. “Volem aconseguir un futur millor per a les nostres comarques, amb igualtat d’oportunitats, benestar i prosperitat per a tots i totes”, conclouen.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -