NotíciesPolítica

Movem Tortosa veu com ‘un símptoma de debilitat del govern’ el fet de no modificar ordenances

El portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha qualificat com “un símptoma de debilitat del govern” la decisió de l’alcaldessa Meritxell Roigé de no modificar les ordenances fiscals “per no haver de sotmetre-les a l’aprovació del ple”.

A través d’un comunicat fet públic aquest divendres, el principal partit de l’oposició a l’Ajuntament de Tortosa manifesta “la seva sorpresa” per la decisió que ha adoptat el govern en minoria de Junts per Tortosa i lamenta que amb aquesta actitud “impedeix l’aplicació de les propostes en positiu que ha fet no només el grup municipal de Movem Tortosa, sinó també altres partits de l’oposició”.

Segons Jordi Jordan, «això demostra que per part de l’alcaldessa no hi ha cap voluntat d’arribar a acords», i atribueix la decisió adoptada pel govern municipal a una «rebequeria» i a un intent de l’alcaldessa de «fer-se la víctima» després d’haver perdut dos cops la votació de l’ampliació del teatre auditori Felip Pedrell. «La senyora Roigé segueix sense assumir que està en minoria a l’Ajuntament de Tortosa. S’equivoca, perquè ni sap i ni vol negociar amb l’oposició», lamenta el portaveu de Movem Tortosa.

En el comunicat, Movem Tortosa explica algunes de les propostes que havia presentat al govern de Junts per Tortosa:

  • Establir bonificacions del 80 per cent per a aquells propietaris que reformin habitatges buits i els destinin al mercat de lloguer amb un preu de mercat no superior a l’índex de referència de preus de lloguer a Catalunya.
  • Ampliar fins al 30 per cent la bonificació de la quota íntegra de l’impost en els habitatges en els quals s’instal·lin sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol i que no hi estiguin obligats per la normativa vigent.
  • En l’Impost sobre Activitats Econòmiques, afegir la bonificació del 15 per cent per creació d’ocupació, per a aquells subjectes passius que tributen per quota municipal i que generin llocs de treball a més a més del titular de l’explotació i fins un màxim de 4,99 treballadors, amb contracte indefinit durant el període impositiu immediat anterior al de l’aplicació de la bonificació.
  • En l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres, establir una bonificació del 80 per cent per obres d’instal·lació d’infraestructures de càrrega de vehicles elèctrics.

Font: Ebredigital

Redacció – J. J. C.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close