14.3 C
Amposta

Movem Tortosa s’oposa a l’enderroc dels magatzems de l’estació

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Movem presentarà al·legacions al projecte d’enderroc promogut pel govern municipal i també presentarà una moció al ple per conservar la nau i també una grua i l’antiga aiguada que encara es mantenen al costat de les vies.

Movem Tortosa va tenir coneixement fa uns dies a través d’un anunci publicat en un mitjà de comunicació local que la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Tortosa havia aprovat el projecte bàsic d’enderroc d’una nau de l’antiga estació de mercaderies, al carrer Ronda Docks. L’enderroc afecta l’últim dels edificis que queden
de tots els que van construir-se al costat de l’estació de ferrocarril de Tortosa per acollir i prestar servei al trànsit de mercaderies. De fet, la Ronda Docks rep el seu nom de l’anglicisme «docks», que podem traduir com «moll» o «andana».

Els regidors del grup municipal de Movem Tortosa, Jaume Bel i Francesc Vallespí, han fet aquest dilluns una roda de premsa per mostrar el rebuig de Movem a la destrucció d’un dels últims vestigis de l’activitat vinculada al transport ferroviari de mercaderies a Tortosa. El projecte d’enderroc demostra la poca sensibilitat del govern municipal amb el patrimoni industrial de la ciutat quan en molts altres indrets ha crescut l’interès i la sensibilitat per la conservació d’aquest tipus d’elements. El treball d’entitats i institucions com el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, del Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú o l’Associació d’Amics i Amigues del Ferrocarril de Móra la Nova han ajudat a posar de relleu el valor històric, cultural i patrimonial d’aquests elements vinculats a la historia del ferrocarril.

Presentació d’al·legacions i una moció al ple Movem Tortosa ha anunciat que presentarà, en primer lloc, al·legacions al projecte que afecta l’edifici dels antics magatzems de l’estació de tren. I, en segon lloc, també es presentarà una moció al ple de l’Ajuntament. L’objectiu és frenar la materialització de l’enderroc i obtenir suports per obrir un debat a nivell de ciutat per consensuar una proposta d’ús que permeti donar a aquest edifici un ús social i/o cultural.

El regidor Jaume Bel, arquitecte de professió, ha defensat que l’edifici pot oferir moltes possibilitats. «Degudament rehabilitat i amb el consens de tots, a l’edifici se li pot donar un ús de caràcter social, cultural o lúdic», ha explicat. En la moció que es presentarà al ple també es demanarà que es negociï la conservació de dos elements més que recorden el trànsit de mercaderies que va haver a l’estació. Es tracta d’una antiga grua que hi ha al final del moll on hi ha l’edifici que es vol enderrocar, i una aiguada que va servir per abastir les calderes de les antigues locomotores de vapor. L’aiguada i la grua són dos elements singulars que, degudament restaurats, es poden afegir juntament amb el magatzem a la ruta del patrimoni industrial de la ciutat que Tortosa Turisme promociona en la seua pàgina web.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -