14.3 C
Amposta

Movem Tortosa lamenta que l’ajuntament hagi de pagar 185.000€ més pels terrenys on es va construir la piscina de Jesús

Els terrenys es van expropiar l’any 2011 per prop de 120.000 euros, però sis anys després una sentència judicial ja va obligar el consistori a pagar a l’empresa expropiada gairebé 728.000 euros més als quals ara cal afegir els interessos de demora

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’ordre del dia del ple ordinari que es celebra aquesta tarda a l’Ajuntament de Tortosa inclou una modificació pressupostària per tal de fer front a una sentència judicial que obliga el consistori a pagar gairebé 186.000 euros més pels terrenys on es va construir la piscina i les instal·lacions esportives de l’EMD de Jesús. Movem Tortosa lamenta que el consistori hagi d’assumir ara un nou pagament pels terrenys, en aquesta ocasió, en concepte d’interessos de demora. Ara fa tres anys, una sentencia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja va dictaminar que s’havien de pagar 728.000 euros addicionals a la mercantil propietària dels terrenys, a la que inicialment només se li havien pagat uns 120.000 euros.

“Esta nova despesa arriba en el pitjor moment, quan l’Ajuntament ha de fer front a una situació molt delicada a la ciutat, com a conseqüència de l’emergència econòmica i social derivada de la crisi de la pandèmia del COVID-19”, considera el portaveu municipal de Movem Tortosa, Jordi Jordan. Tot i això, Movem Tortosa s’abstindrà en la votació d’este punt de l’ordre del dia del ple “per responsabilitat política”, atès que el pagament ve obligat per una nova sentència judicial. “Lamentem, però, que uns terrenys que inicialment només havien de costar uns 100.000 euros a les arques municipals hagin acabat costant un milió d’euros, és a dir, gairebé 10 vegades més”, diu Jordan.

En este sentit, ha afegit que “de nou ens trobem amb un projecte urbanístic que acaba
disparant-se econòmicament com va passar amb les obres del pont o la piscina, per no parlar de la plaça de la Catedral, sobre les que, amb només amb el 25% executat i amb les obres parades, el govern sociovergent ja està parlant de sobrecostos elevadíssims que hauran de sustentar-se amb les arques públiques”, ha tancat.

Finalment, cal recordar que, més enllà de la moció en contra del transvasament a Cantàbria, Movem Tortosa portarà a debat una altra moció, precisament relacionada amb les grans obres de la ciutat i que demana que es creï una comissió de grans obres que estigui basada en la transparència i una millor gestió.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -