14.3 C
Amposta

Movem Tortosa demana prendre mesures per fer front a l’emergència climàtica

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Movem Tortosa portarà a debat en el proper ple municipal una moció que demana a l’Ajuntament que segueixi l’exemple d’altres institucions, com ara el Govern de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, i es comprometi a prendre mesures davant l’actual situació d’emergència climàtica.

Cal recordar que aquest proper divendres 27 de setembre hi ha convocada una Vaga Mundial pel Clima, amb la qual es clourà tota una setmana de mobilitzacions i actes reivindicatius organitzats coincidint amb la Cimera pel Clima que es celebra aquest dilluns 23 de setembre a la seu de Nacions Unides a Nova York. L’objectiu de totes aquestes accions és exigir justícia ambiental i intergeneracional i esperonar els governs a actuar de forma responsable enfront la crisi climàtica.

Movem recorda que, en el cas de Tortosa, no caldria començar a actuar de zero, atès que el setembre de l’any 2017 ja es va aprovar un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible del municipi de Tortosa. La moció que ara es porta al ple proposa impulsar aquest pla, revisar el resultat de les mesures dutes a terme i fer les adaptacions necessàries perquè esdevingui una pla de lluita contra l’emergència climàtica.

Es suggereix també acompanyar aquesta revisió del pla amb la creació de la Taula Local sobre la Mitigació i l’Adaptació al Canvi Climàtic, que ha de ser un mecanisme de presa de decisions ciutadà de caràcter vinculant amb competències en matèria de vigilància, seguiment i control de les mesures que s’adoptin. També es proposa la implementació d’altres accions, com ara crear més espais per als vianants, fomentar l’ús de mitjans de transport no contaminants, avançar en l’economia local i de proximitat i fer campanyes educatives i d’informació a la població sobre l’emergència climàtica.

El portaveu del grup municipal de Movem Tortosa, Jordi Jordan, considera que «és important que Tortosa i les Terres de l’Ebre no es quedin al marge de la lluita contra el canvi climàtic perquè aquest fenomen afecta la ciutat i el territori de manera molt especial, amb afectacions tan conegudes i preocupants com, per exemple, la regressió al Delta de l’Ebre».

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -