14.3 C
Amposta

Movem Tortosa demana el vot separat dels punts de la modificació pressupostària

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El principal grup de l’oposició avança que està a favor dels increments dels seus dels funcionaris, de les subvencions a les entitats o de les aportacions a les EMD, però que “no pot votar a favor d’altres punts que no estan clars ni detallats”.

Movem Tortosa ha reclamat aquest matí a l’equip de govern de Junts per Tortosa i el PSC a l’Ajuntament de la votació separada dels diferents apartats de la modificació pressupostària que tenen la intenció de portar al ple d’aquesta tarda per la via d’urgència. El principal partit de l’oposició ha explicat  que la setmana passada ja “va demanar sense èxit a la comissió informativa pertinent el vot separat perquè això permetria que tiressin endavant partides amb les quals Movem no hi pot estar contra, com la partida destinada als increments salarials del personal de l’Ajuntament previstes per la normativa; les aportacions a les EMD’s o les subvencions a les entitats socials, esportives i culturals de la ciutat”.

El portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha lamentat que el “govern sociovergent de la ciutat vulgui fer xantatge a l’oposició barrejant les subvencions a les entitats, els sous del personal de l’Ajuntament o les aportacions a les EMD amb altres partides que no estan prou clarificades o que no s’han volgut aclarir a l’oposició”. Aquest és el cas, per exemple, de la partida d’un milió d’euros que, tot i les peticions de Movem i altres grups de l’oposició en la comissió informativa, denuncien que no va ser detallada per part de l’equip de govern. També és el cas de la partida destinada a la millora de l’enllumenat. “Quan vam demanar el detall de en què es pensen gastar este milió d’euros, ens van respondre que no ho saben i que ja es veurà”, ha desvetllat Jordi Jordan.

D’altra banda, també hi ha el cas de la partida destinada a la Capitalitat de la Cultura Catalana. En el moment que es va pactar la presentació de la candidatura de la ciutat es va acordar que es constituiria una comissió on hi estarien representats tots els grups municipals. A l’hora de la veritat, però, “la comissió no s’ha constituït però el govern municipal, en minoria, fa tràmits d’esquenes a l’oposició”.

Davant d’aquesta situació, el portaveu de Movem ha argumentat que “no podem donar un xec en blanc a l’equip de govern, que és el que pretenen no detallant-nos, per exemple, com es pensen gastar els diners en enllumenat o altres aspectes”. “Volen imposar-nos als grups de l’oposició un pressupost alternatiu, passant un rodet que ja no tenen perquè no poden actuar com si encara tinguessin la majoria absoluta”, ha afegit Jordan.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -