14.3 C
Amposta

Movem Terres de l’Ebre vol evitar el despoblament amb la promoció del teletreball i la recuperació d’habitatge

En una moció Movem Terres de l'Ebre insta a posar en marxa mesures per afavorir la rehabilitació, el lloguer i la compra d'habitatges als municipis rurals

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Movem Terres de l’Ebre ha presentat una moció en la qual es defensa que una millora de la connectivitat i facilitats d’accés a l’habitatge poden ajudar a fixar les persones al territori i combatre el despoblament rural. El partit presentarà als plenaris d’administracions ebrenques on té representació una moció en la qual es demana a la Generalitat de Catalunya l’elaboració d’un pla de promoció del teletreball i de la presa de mesures per tal de garantir la connectivitat i accés als serveis bàsics als municipis menuts.

La posada en marxa d’aquest pla hauria de ser el primer pas d’una estratègia de treball per avançar cap a l’equitat i l’equilibri territorial i per a la reversió del despoblament que afecta les comarques de la Catalunya rural, atès que una millora de la connectivitat pot ajudar a fer possible el treball a distància des dels pobles menuts.

“Movem Terres de l’Ebre veiem el teletreball com una oportunitat per als municipis rurals, com una via cap a un futur on es pugui compaginar la vida en un poble petit sense que suposi cap renúncia en el món laboral”, explica l’alcaldessa del Pinell de Brai i coordinadora de Movem Terres de l’Ebre, Eva Amposta.

Justament el segon punt de la moció insta també a posar en marxa mesures per afavorir la rehabilitació, el lloguer i la compra d’habitatges als municipis de les zones rurals, amb l’establiment d’ajudes, plans Renove o altres iniciatives, per incentivar l’aposta per la vida als municipis rurals i ajudar a fixar les persones al territori.

La moció es presenta en un moment que la crisi provocada pel coronavirus ha fet que s’hagi estès el treball a distància per motius sanitaris. En la moció de Movem Terres de l’Ebre es considera que el teletreball ofereix la possibilitat d’incidir en aspectes com l’equilibri i equitat territorial.

“Si es treballa des de les administracions per a garantir uns mínims de connectivitat adequats i de qualitat a tot el país i es posen facilitats a empreses, autònoms i emprenedors per a l’extensió del teletreball, es podria incrementar la viabilitat del treball des dels municipis de la Catalunya rural”, s’exposa en la moció. I la coordinadora de Movem Terres de l’Ebre afegeix que de crisi generada per la pandèmia del coronavirus “n’hem de sortir comunitàriament i, sobretot, en les mateixes condicions visquem allà on visquem i independentment del nombre d’habitants dels nostres municipis”. “El teletreball ha de ser una opció per als pobles menuts i per a sortir del despoblament i l’exili juvenil”, conclou.

La moció de Movem Terres de l’Ebre per a l’impuls de la Catalunya buidada i la promoció del teletreball i la recuperació d’habitatge es debatrà ja aquest mateix divendres al ple del Consell Comarcal del Baix Ebre i en els pròxims dies a la resta de municipis on Movem Terres de l’Ebre hi té representació.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -