14.3 C
Amposta

Movem demana a Torra que aposti per situar a les Terres de l’Ebre la seu principal de l’Agència de la Natura de Catalunya

Ho fa per carta, en què s’argumenta que cal “una aposta clara per revertir la discriminació negativa” que han patit històricament les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les alcaldies i regidores i regidors de Movem Terres de l’Ebre a les quatre comarques ebrenques han fet arribar al president de la Generalitat, Joaquim Torra, una carta en la qual li demanen formalment que el Govern de la Generalitat aposti per situar a les Terres de l’Ebre la seu principal de l’Agència de la Natura de Catalunya. El passat mes de juny, després que el Parlament aprovés la creació de l’Agència, Movem ja es va posicionar a favor del nou organisme i va fer públicament la petició perquè el territori ebrenc n’aculli la seu.

Ara, en la carta que se li ha enviat al president Torra, se li demana que el Govern de la Generalitat consideri la petició, perquè situant la seu de l’Agència a les comarques ebrenques “s’obre una via per revertir les polítiques que han marcat fins ara les nostres terres” i es faria “una aposta clara per revertir la discriminació negativa que hem patit històricament les Terres de l’Ebre”. Es recorda, a més, que les quatre comarques comparteixen els valors de natura i paisatge i que en el territori hi ha dos parcs naturals, i moltes zones ZEPA, PEIN i Xarxa Natura 2000.

La carta la signen, entre d’altres, José Ramón Bellaubí, alcalde de La Sénia; Eva Amposta, alcaldessa del Pinell de Brai; Antonio Álvarez, alcalde de Corbera d’Ebre; Jordi Jordan, vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre i portaveu del grup municipal de Movem a Tortosa, David Poy, conseller comarcal al Consell Comarcal del Baix Ebre i portaveu del grup municipal de Movem a Roquetes; Marta Fornells, consellera comarcal al Consell Comarcal de la Terra Alta i regidora del Pinell de Brai; Pau Garcia i Isabel Garcia, conseller i consellera al Consell Comarcal del Montsià i regidor a l’Ajuntament de La Sénia i regidora a l’Ajuntament de Santa Bàrbara, respectivament; o Alba Benedicto, primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tivissa. La signen també la resta de regidores i regidors als diferents ajuntaments i a les Entitats Municipals Descentralitzades de Jesús i Bítem.

Paral·lelament a la carta adreçada al president de la Generalitat, Movem Terres de l’Ebre està presentant a les institucions ebrenques on hi té representació una moció on es demana formalment la ubicació de la seu de l’Agència de la Natura a les Terres de l’Ebre. Ara per ara, la moció està rebent un ampli suport. Ja s’ha aprovat per unanimitat al Consell Comarcal del Baix Ebre, i als ajuntaments de la Sénia i Roquetes.

Redacció – E. C.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -