Móra d’Ebre finalment celebrarà el Saurí Festival malgrat el toc de queda i la resta de restriccions actuals a causa de la pandèmia. En paraules de Montse Pineda, regidora de Festes de l’ajuntament “quan des de la regidoria de Festes es va comunicar un ajornament en la realització del Saurí Festival es va fer perquè amb l’aplicació de les restriccions comunicades en aquell moment, la realització de dos dies de concerts amb 4 grups i amb 4.000 persones cada dia era tremendament difícil d’abastar per un poble com Móra d’Ebre”. Per altra banda, “els canvis continus en l’evolució de la pandèmia fan que sigui molt difícil preveure amb un mes d’antelació com acabarà sent finalment el Festival”.

Tot i això i, després d’una profunda reflexió des de l’equip de Govern Local i amb el convenciment que la cultura és segura si tots els involucrats participen en els actes amb coneixement, s’ha optat per tirar endavant el Saurí Festival amb els 4 grups inicialment anunciats (Gertrudis, La Pegatina, Lildami i Manel), però amb canvis en la seua execució. “D’aquesta forma i seguint estrictament el protocol dissenyat es limita el nombre d’assistents amb les persones assegudes, amb distància de seguretat i seient numerat”, diu la regidora.

Finalment, i com diu Montse Pineda, “per un poble com Móra d’Ebre on sempre hem recolzat la cultura en totes les seves manifestacions, prendre la determinació d’ajornar no era fàcil, igual que no ho és prendre la decisió de tirar endavant el Saurí Festival, ja que comportarà sacrificis en l’aforament i un gran esforç organitzatiu. Esperem la col·laboració de tots els veïns i veïnes i que es valori l’esforç dedicat per a poder realitzar un esdeveniment com el Saurí Festival en la situació actual”.