14.3 C
Amposta

Mor el pintor tortosí Albert Fabà i Llatse

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Albert Fabà i Llatse, pintor tortosí, ha mort aquest dijous dia 4 d’agost als 94 anys. Fabà va nàixer el desembre de 1927 i ha estat artista clau en el moviment cultural de la ciutat de Tortosa. Va estudiar dibuix a l’antiga Escola del Treball del convent de Sant Joan de Tortosa i anys més tard va passar a estudiar a l’Escola de la Llotja.

Durant la postguerra va formar dels col·lectius artístics Delta 51 amb Robert Escoda i Valldepérez o Francesc Todó i Garcia, entre d’altres, i MACLA-65, juntament amb Frederic Mauri i Pallarès, Ferran Cartes i Yerro o Manuel Pérez Bonfill. La influència d’aquest últim col·lectiu, caracteritzada per la praxi del realisme crític i la defensa de l’art com a eina de consciència política i transformació social, va ser gran, i es va mantenir en Fabà durant tota la dècada dels anys 70 del segle XX.

Amb posterioritat, tota la seua obra ha estat marcada per la recerca de les possibilitats d’expressió artística a través de matèria, treballant amb diferents tècniques i materials, i basculant entre la figuració i l’abstracció.

Al mes de juny de 2020 al Museu de Tortosa va tenir lloc una exposició anomenada “Albert Fabà o la revolta permanent”, on s’exposaven alguns dels seus quadres més reivindicatius, sobretot aquells de la sèrie “Crònica d’un temps”. Arran de l’exposició, un grup de tortosins i tortosines anomenats Di-Llums d’Arts al Forn van organitzar un concurs poètic inspirant-se en les obres de Fabà.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el regidor de Cultura, Enric Roig, han mostrat el condol a la seua família i amics a través de les xarxes socials.

Redacció – I. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -