14.3 C
Amposta

Milloren la megafonia dels municipis de les àrees nuclears d’Ascó i Vandellòs

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

Protecció Civil del Ministeri de l’Interior està millorant la megafonia dels municipis de les àrees nuclears d’Ascó i Vandellòs. Segons informa la subdelegació del govern espanyol a Tarragona, ja s’han arreglat els problemes detectats a Maials, Falset i Flix i es treballa a la Torre de l’Espanyol, Vinebre i la Palma d’Ebre. També els pròxims dies es faran revisions a la resta de poblacions. El subdelegat Joan Sabaté ha defensat que el pla d’emergència nuclear (PENTA) “manté actives les seves estructures d’actuació” i que se segueix invertint en “millores que fan que sigui més efectiu i àgil”. Sabaté apunta que el govern espanyol “està obert a totes aquelles propostes municipals que vulguin incrementar la bona feina feta fins ara”.

Aquest dijous també està previst un simulacre del Pla d’Emergència Nuclear Exterior de Tarragona (PENTA) amb un exercici d’activació del seu Centre de Coordinació Operativa (CECOP) situat a la Subdelegació a Tarragona. Estarà dirigit pel subdelegat Joan Sabaté, amb la participació del Consell de Seguretat Nuclear i coincidirà amb un simulacre a la Central Nuclear d’Ascó on s’activarà el Pla d’Emergència Interior (PEI), simulant una pèrdua total de corrent alterna i un incendi que afectarà als sistemes de seguretat.

Segons informa la subdelegació, el 15 d’octubre, es va fer el primer simulacre d’activació del PENTA fora d’horari laboral, en el qual es va aconseguir escurçar “significativament el temps de resposta”. La segona quinzena de desembre es farà un simulacre d’activació de pla d’emergència nuclear en un dia no feiner per comprovar els temps de resposta en un dia festiu.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -