14.3 C
Amposta

Més Deltebre-ERC es presenta com una oposició útil

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Més Deltebre-ERC va organitzar aquest dijous passat una assemblea oberta a la ciutadania per tal d’analitzar el primer any com nou actor polític a Deltebre; la passada campanya electoral i els resultats; i dels objectius d’aquesta propera legislatura on els republicans seran el primer grup de l’oposició.

Davant d’un centenar de veïns, els republicans han analitzat el resultat del passat 26 de maig. Un resultat, que els republicans consideren molt positiu, atenent el context polític i el seu recent passat carregat de dificultats.  Un anàlisi que segons el candidat i regidor electe, Joan Alginet“ha comportat un augment de vots respecte el 2015 de 1252 vots. S’ha passat també d’un 11,94% de percentatge de vot el 2015 a un 30,39% el 2019. Un 18,45% més, esdevenint un dels augments de percentatge de vot més alts de les Terres de l’Ebre.” A més, la candidatura republicana va ser la que més va augmentar de vots respecte el 2015 i la única que va augmentar  de vots a totes les taules electorals del municipi.

Un escenari que tot i ser molt positiu com a punt de partida, ha estat insuficient com a conseqüència de la majoria absoluta d’Enlairem Deltebre i que situa els cinc regidors de Més Deltebre-ERC a l’oposició i, per tant, com a alternativa de govern. Un paper, que el candidat republicà ha expressat que serà “igual de digne i d’útil per al municipi.”

Joan Alginet, a dos dies del ple d’investidura del nou alcalde i després de participar a la ronda de contactes amb el candidat guanyador, Lluís Soler, ha explicat les línies estratègiques del seu grup per als propers quatre anys. Una oposició que exerciran amb “responsabilitat, compromís i dedicació al municipi” . A la vegada tindran una actitud de suma i d’aportació d’idees, perquè “el progrés de Deltebre esta per damunt de qualsevol diferència o discrepància”. “La ciutadania ens ha encarregat també la funció de fiscalitzar la feina del govern i controlar la seva acció i ho farem amb totes les conseqüències”, ha destacat Alginet.

De fet, els republicans, després d’haver-ho consultat a les seves bases, optaran per presentar candidatura a l’alcaldia aquest dissabte i votar-se ells mateixos, com un doble missatge. En primer lloc, per compromís amb els quasi dos mil votants que van tenir, i per demostrar des del primer dia que son l’alternativa al govern d’Enlairem Deltebre.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -