14.3 C
Amposta

Més de 500 persones s’uneixen en una cadena humana a la badia del Fangar

Els participants s’ha unit des de la punta del Fangar fins a la platja de Lo Goleró

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Passades les 9 del matí d’aquest diumenge a la platja del Goleró de l’Ampolla, el grup MOLDE ja s’estaven preparant per a la rebuda de tots els participants de la cadena humana que es duria a terme a la badia del Fangar. A poc a poc, a partir de les 11 ha anat arribant tota la gent, en total, més de 500 persones que amb l’acció denunciaven la regressió que pateix el delta de l’Ebre. Els participants s’ha unit des de la punta del Fangar fins a la platja de Lo Goleró i han omplert gairebé un quilòmetre de distància amb embarcacions, caïcs, plataformes pesqueres i persones.

Els organitzadors de l’acció, el Moviment de lluita pel delta de l’Ebre, han reclamat plans de dragatge a la badia i que es protegeixi aquest paratge natural. Mariola Castaño, membre de MOLDE, ha explicat a Imagina Ràdio que “amb aquesta acció volíem atenció perquè la gent se’n recordi que existeix el delta de l’Ebre, no només quan passen coses i perquè estem en perill. La badia del Fangar amb els temporals que se solen produir es convertiria en una bassa i nosaltres volem que la badia continuï sent badia.”

Joana Rull, de 61 anys, una dels participants de la jornada que s’ha dut a terme avui a la badia del Fangar, ha lamentat que “és l’única manera que tenim la gent del delta de poder reivindicar la falta d’atenció que tenim per part de les institucions. Espero que es faci alguna cosa, pero si he de ser sincera, no confio massa.” Per l’altra banda, Celi de 68 anys, ha reclamat la necessitat dur a terme més accions com aquesta:”si volem lluitar pel delta ens hauriem de moure tots. Hauriem de fer més moviments com aquest perquè un any després del Glòria encara el dia d’avui no s’ha fet res des de cap institució.” 

Els organitzadors de l’acció, el Moviment de lluita pel delta de l’Ebre, també han demanat que es mantingui l’actual línia de costa, perquè asseguren, el delta ja no pot retrocedir més. A més, han exigit al govern català i espanyol que implementi el pla traçat per la Taula de Consens del Delta, però han assegurat que aquesta només és la primera acció que han dut a terme: “Aquesta és la primera acció de MOLDE a peu de delta, però n’han de venir d’altres i en vindran. És necessari fer-nos visibles. Tota la gent del delta som necessaris. Només d’aquesta manera podrem salvar el delta de l’Ebre”.

 

Foto: Imagina Ràdio
Foto: Imagina Ràdio
Foto: Imagina Ràdio
Foto: Imagina Ràdio
Foto: Imagina Ràdio
Foto: Imagina Ràdio

Redacció- Xavi Llambrich

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -