A causa de la pandèmia de la covid-19, l’any passat no es va poder celebrar el Delta Birding Festival, però enguany ha tornat amb més forces que mai. Més de 2.500 participants d’arreu del món han pogut gaudir de més d’un centenar de propostes molt diverses i per a tots els públics, acompanyades d’una gran fira de productes i serveis per als ornitòlegs i per a la gent que gaudeix de la natura en general.
Al programa d’activitats ampli i atractiu, l’ha acompanyat una gran fira de productes i serveis, amb més de seixanta expositors, pensats per als ornitòlegs i per a la gent que gaudeix de la natura en general. S’hi ha pogut trobar la millor representació d’estands de marques de binocles i telescopis per a l’observació de la natura i també ha estat punt de trobada de les marques de material fotogràfic dedicades a la fotografia de natura.
Havent-se exhaurit totes les entrades, i des de l’organització anuncien que el benefici econòmic de les entrades es destinarà al projecte d’integració i col·laboració dels membres de la tribu dels Daasanach de Kènia. En els darrers anys s’ha aconseguit recaptar un total de 30.000 euros.
Miquel Rafa, director Àrea de Territori i Medi Ambient de la Fundació Catalunya La Pedrera, ha destacat que la fita va més enllà dels ocells: «Es tracta d’un programa molt complet que revalora el Delta de l’Ebre, no només els ocells, sinó també la resta de fauna i flora i el paisatge». I ha afegit: «A través d’aquest festival tenim l’oportunitat de posar al mapa el Delta i el conjunt de les Terres de l’Ebre».
L’activitat, que s’ha dut a terme del divendres 24 al diumenge 26 de setembre, ha inclòs un ampli ventall d’activitats i tallers per a totes les edats: sortides en vaixell, alliberament d’aus, conferències i exposicions entre d’altres que s’han fet al recinte educatiu de MónNatura Delta. Un equipament de la Fundació Catalunya La Pedrera, organitzadora del Festival conjuntament amb Oryx i l’Institut Català d’Ornitologia (ICO).
Redacció- Ll. F