14.3 C
Amposta

Més de 300 persones acompanyaran a l’ebrenc Rai López en el seu camí a peu fins a Brussel·les

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La marxa “Camí a la República” està agafant molta força i és que a dia d’avui ja ha sumat el suport de 20 entitats sobiranistes que col·laboraran en les tasques d’organització. S’espera que en les properes hores s’hi sumin les grans entitats com Òmnium i l’ANC. A més, des de que es va posar en marxa ja compta amb més de 300 persones inscrites per tal de realitzar algun tram de la marxa, d’aquestes, més d’una cinquantena s’han sumat a fer tot el camí. La iniciativa particular s’ha convertit a hores d’ara en una reivindicació de país.

El diumenge 24 de març a les 12h, s’emprendrà la marxa des de l’estació de tren de Cervera de la Marenda, a la Catalunya Nord. Durant més d’un mes, cada dia es caminarà uns 30 quilòmetres i s’anirà fent parada a diferents pobles i ciutats, llegint un manifest històric redactat pel reconegut historiador Marc Pons, a aquelles ubicacions que han tingut una simbologia especial a llarg de la història catalana.

D’aquesta manera es completarà a peu un recorregut de més de 1.200Km que passarà per la casa de la República, on s’espera que siguin rebuts pel president Puigdemont i els polítics a l’exili. La iniciativa, que ha estat impulsada per Rai López, activista ebrenc, comptarà també amb una recollida de signatures durant tot el recorregut.

Rai portarà una de les urnes de l’1 d’octubre i es pretén que totes aquelles persones que vulguin participar en la marxa també descarreguin el manifest del web www.camialarepublica.cat i recullin signatures entre el seu entorn, per tal d’introduir-les a la urna el dia que vinguin a acompanyar la marxa. Hi haurà l’opció d’adherir-se al manifest on-line, per aquells que no puguin venir a caminar. Les butlletes estaran disponibles en diferents idiomes, per tal de poder sumar, també, suports internacionals.

La idea dels organitzadors és que la primera firma sigui la del president Torra i la última la del president Puigdemont, per tal de mostrar la unitat i transversalitat de l’independentisme. La marxa acabarà la marxa al Parlament Europeu, on s’entregaran totes les firmes recollides per tal de que es compleixin les dos demandes de la reivindicació: La implementació efectiva de la República Catalana (validant el resultat del referèndum de l’1-O o convocant un nou referèndum per part d’Europa) i la intervenció del Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg en el judici al procés. La iniciativa, vol aconseguir que Europa forci la convocatòria d’un referèndum vinculant sobre l’autodeterminació de Catalunya i que el TDH d’Estrasburg intervingui en el judici al procés.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -