14.3 C
Amposta

Més de 19.000 pagesos i ramaders de les Terres de l’Ebre es beneficiaran de la nova PAC 2021-2027, segons el PSC

Les Terres de l’Ebre suposaran més de 40 milions d’euros anuals en ajuts pel conjunt de pagesos i ramaders

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La nova PAC 2021-2027 comptarà amb uns 6.800 milions d’euros anuals que s’injectaran al sector, i que a les Terres de l’Ebre suposaran més de 40 milions d’euros anuals en ajuts pel conjunt de pagesos i ramaders. Més 50.000 milions d’euros per a tota Espanya, 47.500 procedents de la UE més els fons aportats per l’Estat espanyol i les Comunitats Autònomes.

El govern de Pedro Sánchez ha aconseguit obtenir els mateixos recursos econòmics per a Espanya que en el període anterior, tot i que el pressupost comunitari ha baixat en el seu conjunt. “Podem dir que l’objectiu s’ha aconseguit”. La PAC, segons Luis Planas ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, serà molt important per afrontar els reptes de la lluita contra el canvi climàtic o l’extensió de l’agricultura ecològica, des del punt de vista mediambiental; i important des del punt de vista social per impulsar una transformació fonamental: el relleu professional amb la incorporació de nous pagesos i pageses, en aquest cas, per acabar amb la bretxa de gènere.

 “S’ha assolit el pressupost adient per afrontar els grans reptes que tindrà l’agricultura i la ramaderia els anys vinents, per assegurar el manteniment del sector agroalimentari, per això calia una bona negociació de la nova PAC per ajudar a la pervivència del sector agrícola i ramader. La PAC Comunitària és un instrument obligat per equilibrar la baixa rendibilitat de les explotacions agrícoles i ramaderes I és fonamental per la gent que vivim a les Terres de l’Ebre per evitar el despoblament que patim”, ha afirmat el senador ebrenc Manel de la Vega.

El ministre Planas ha volgut puntualitzar que els ajuts de la PAC “no són subvencions sinó un suport als que fan bé la seva feina amb marges de rendibilitat inferiors als propis de la nostra economia.”

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -