14.3 C
Amposta

Mercadona dona 11.390 quilos de llegums al Banc dels Aliments de les Terres de l’Ebre

Reforça les donacions d'aliments durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 per donar resposta a les demandes de les persones més necessitades

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha fet efectiva avui l’entrega d’11.390 quilos de llegums cuites (el que equival a 18.984 unitats), concretament llenties, cigrons i mongetes, a la delegació ebrenca dels Banc dels Aliments de les comarques de Tarragona. I, paral·lelament, ha lliurat 7.920 unitats de crema d’ametlles a la seu del Banc dels Aliments ubicada a Reus (Tarragona).

Aquestes donacions, efectuades avui, se sumen a la feta el passat 26 de maig al banc dels aliments de la demarcació amb l’entrega de 13.500 litres de llet sencera. També cal afegir que la companyia lliura diàriament aliments als menjadors socials de les comarques de Tarragona, que es troben oberts en aquests moments i amb els quals col·labora habitualment, entre d’altres entitats socials tarragonines que han suposat, fins a la data, la donació de 127.550 quilos de productes de primera necessitat.

La nova donació feta avui, forma part de les que la companyia està duent a terme atesa la situació excepcional ocasionada per la COVID-19. En total, des del passat 27 de març i fins avui, ha lliurat 536.000 quilos d’aliments, tant secs com frescos, com ara llet, llegums, carn i peix fresc envasat, fruita i verdura, iogurts i postres làctics, pa de motlle, cereals, i sucs i batuts refrigerats, entre d’altres, a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques d’arreu de Catalunya.

Mercadona dona resposta així a la crida feta pels bancs dels aliments i reforça les donacions per ajudar a pal·liar, en la mesura del possible, les demandes de les persones més necessitades.

En aquest sentit, el coordinador de la delegació ebrenca del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray, ha agraït la donació, assenyalant que “avui hem rebut de Mercadona més d’11.000 quilos de llegums cuites, que serviran per ajudar a les famílies més necessitades del nostre territori”“Mercadona ha fet avui una donació molt important que servirà per ajudar a posar el plat a taula de les famílies més necessitades de les Terres de l’Ebre, i això diu molt dels valors d’aquesta cadena de supermercats”, ha afegit Ologaray, qui ha assenyalat que “aquest és un exemple més de la importància de treballar junts, perquè si les entitats socials, les empreses, les administracions i els particulars treballem junts, no només sumem esforços, sinó que multipliquem resultats”.

Per la seva banda, la directora de Relacions Externes de Mercadona a Tarragona, Beatriz Feced, ha agraït “la tasca que estan duent a terme les entitats socials com el Banc dels Aliments de les comarques de Tarragona” i ha posat de manifest que “amb aquesta nova donació feta avui s’hauran lliurat 536 tones d’aliments a diverses entitats i organitzacions benèfiques d’arreu de Catalunya en poc més de dos mesos per ajudar a pal·liar, en la mesura del possible, les demandes dels col·lectius més desfavorits en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint”.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSC de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és retornar part de tot el que rep d’ella. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia que atén el component social i ètic a través de diferents línies d’actuació sostenibles que reforcen la seva aposta pel creixement compartit.

En el marc d’aquesta política, a més de la col·laboració amb els 4 bancs dels aliments de Catalunya i altres entitats socials, la cadena de supermercats també dona productes a 35 menjadors socials de Catalunya. La donació es realitza gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que diàriament fa entrega als menjadors socials de productes en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària per tal que els voluntaris puguin preparar els àpats diaris.

De fet, durant el 2019, la companyia va donar a totes aquestes entitats socials i organitzacions benèfiques d’arreu de Catalunya, més de 1.478 tones d’aliments.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -