14.3 C
Amposta

La meitat de pobles de la Terra Alta resisteixen la Covid-19

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Terra Alta és una de les comarques més afectades per la Covid-19 al conjunt de Catalunya i la més afectada de les Terres de l’Ebre. Aquesta comarca registra una velocitat de propagació de 2,34 i un risc de rebrot altíssim, de 1.876. El 18,18% de les proves que s’han fet l’última setmana han donat positiu, una xifra molt alta, ja que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) assegura que si aquest índex és superior al 5% la pandèmia augmenta i està en situació de risc.

La meitat dels pobles de la Terra Alta des del dia 12 fins aquest dijous, 22 d’abril, no han registrat cap cas de coronavirus. Aquest son la Pobla de Massaluca, Bot, Batea, Arnes i Prat de Comte. La resta sí que han registrat casos, Corbera d’Ebre 1 cas, Horta de Sant Joan 3, Vilalba dels Arcs 9, Caseres 10, la Fatarella 12 i Gandesa 55. Segons la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, actualment a la comarca hi ha 15 brots: a la Fatarella, Horta, Caseres i Vilalba, un a cada poble, i 11 a Gandesa i, de moment, estan tots sota control.

Els alcaldes d’Arnes i Bot han explicat a Imagina Ràdio que malgrat que no registren casos aquests darrers dies estan advertint igualment a la població perquè intentin evitar la mobilitat per la comarca si no és necessari i, sobretot, duguin a terme correctament les mesures contra la Covid-19.

Per una banda, Joaquim Miralles, batlle d’Arnes, diu “és preocupant veure que una comarca tan petita com la nostra hi hagi una incidència tan gran a la capital. Sobretot, perquè molta gent del poble hi va a fer compres i els joves a l’institut”. Miralles diu que “des de fa dies des del consistori demanem a la població que eviti anar a Gandesa, almenys durant uns quants dies”. A més, diu que els joves d’Arnes que van a l’Institut Terra Alta de Gandesa, a hores d’ara, no han estat afectats pels brots ni han hagut d’estar confinats.

Per la seua banda, Lluís Agut, alcalde de Bot, segueix la mateixa línia de Miralles, ja que ha assegurat que, sobretot, s’està insistint molt a la població perquè dugui a terme totes les mesures de protecció: “Estem donant tots els consells que es donen en l’àmbit comarcal: que no es vagi fora poble si no és necessari, rentat de mans, distància, mascareta… totes les infografies que ens va donar el Departament de Salut”. Agut en relació amb els joves del poble que van a l’Institut de Gandesa, diu que “alguns han decidit no anar i esperar uns dies fins que la situació es normalitzi una mica. De moment, ningú ha sortit positiu al poble”.

Situació epidemiològica a la Terra Alta:

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -