14.3 C
Amposta

Mascareta obligatòria des de dijous: quan i on s’ha d’utilitzar?

El BOE publica l'ordre ministerial que dicta l'ús obligatori de mascareta per a persones a partir de 6 anys

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat l’ordre del Ministeri de Sanitat per la qual, a partir d’aquest dijous 21 de maig, l’ús de la màscara serà obligatori en tots els espais tancats d’ús públic, però també en espais a l’aire lliure i la via pública quan no es pugui assegurar la distància mínima de dos metres entre persones.

Així ho estableix el Ministeri de Sanitat que dicta que la mascareta serà obligatòria per a totes les persones a partir dels 6 anys, el seu ús serà recomanable per als nens entre 3 i 5 anys, i es consideren algunes excepcions per a persones amb dificultats respiratòries o que no puguin utilitzar-la per recomanació sanitària.

L’ordre ministerial no especifica si es podrien imposar sancions per no utilitzar la mascareta obligatòria a partir d’aquest dijous. Fins ara, l’ús obligatori de màscara se circumscrivia al transport públic. El seu ús no és exigible en el desenvolupament d’activitats que resultin incompatibles, com ara la ingesta d’aliments i begudes, així com en circumstàncies en què hi hagi una causa de força major o situació de necessitat.

Així mateix, s’haurà d’usar mascareta “sense perjudici de la necessitat de seguir complint amb les recomanacions de les autoritats sanitàries relatives al manteniment de la distància interpersonal, la higiene de mans i la resta de mesures de prevenció”.

El BOE especifica que l’obligació d’utilitzar mascareta no és exigible en diversos supòsits:

  • Persones que presentin algun tipus de dificultat respiratòria que es pugui veure agreujada per l’ús de mascareta.
  • Persones en les quals l’ús de mascareta resulti contraindicat per motius de salut degudament justificats, o que per la seva situació de discapacitat o dependència presentin alteracions de conducta que facin inviable la seva utilització.
  • Desenvolupament d’activitats en què, per la mateixa naturalesa d’aquestes, resulti incompatible l’ús de la mascareta.
  • Causa de força major o situació de necessitat.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -