14.3 C
Amposta

Mar Grifoll Ginata i Gualgami: “Manifest és una rebel·lió contra el sistema i a favor del cos”

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

L’artista multidisciplinària Mar Grifoll Ginata i l’artista audiovisual Gualgami són les creadores de Manifest. Amb la seva passió i determinació, aquestes artistes multidisciplinàries han donat vida a un projecte col·laboratiu amb l’objectiu d’inspirar, elevar i redefinir la relació que tenim amb els nostres cossos:

 • Què va inspirar la creació del projecte Manifest i quins objectius teniu en ment amb aquesta iniciativa?

El projecte Manifest naix de l’espectacle en solitari de Mar, amb el qual, a través de text i moviment, crítica les pressions estètiques viscudes dins del món de les ensenyances artístiques.

Ambdues, al llarg de les nostres vides, ens hem plantejat i replantejat la nostra relació amb el cos, quines pressions sentim, amb què estem còmodes i què no. Després de moltes reflexions i debats conjunts, vam arribar a la conclusió que volíem contribuir a un canvi i promoure una relació amb el cos més conscient i plena.

 • Quina és l’essència de Manifest?

La crítica, la reivindicació i l’alliberament. És una rebel·lió contra el sistema i a favor del cos, no només com a vehicle sinó com a font de poder, intuïció i coneixement.

 • Quines són les tres línies d’acció que conformen Manifest, és a dir, l’exposició, l’espectacle i els tallers? Com es relacionen aquestes línies d’acció entre elles?

L’espectacle, el taller i l’exposició es complementen entre si i donen resposta a necessitats diferents. Amb l’espectacle compartim la nostra vivència en forma d’entreteniment; als tallers oferim eines i pràctiques perquè la gent que participi tingui una connexió més conscient amb el cos; i amb l’exposició establim una relació bidireccional amb el públic, on recollim experiències alienes que ens ajudin a entendre de forma més diversa les diferents realitats existents en la societat.

 • Podrieu explicar-nos més sobre el vostre manifest “per una societat més lliure, conscient i feminista”? Quins missatges i valors voleu transmetre amb aquest manifest?

El nostre manifest té com a objectiu principal promoure la diversitat i la consciència social envers les desigualtats i opressions que patim sobre el cos. Amb aquest manifest, volem transmetre els següents missatges i valors:

 1. Consciència social: Una societat més conscient naix de persones més connectades amb el seu cos, que reconeixen les seves necessitats i, per tant, estan més sensibilitzats amb les dels altres.
 2. Llibertat: Volem que els cossos tinguin llibertat per ocupar espais, independentment de la seva identitat i expressió de gènere, origen, classe social i diversitat funcional. Creiem que tothom ha de tenir el dret a decidir sobre el seu propi cos i la seva pròpia vida.
 3. Solidaritat: Creiem en la importància de la solidaritat entre les persones per aconseguir una societat més justa i equitativa i ajudar-nos mútuament a superar els neguits que tenim.

Esperem que aquest manifest sigui una eina útil per promoure els valors que defensem i contribuir a construir una societat més justa i equitativa per a tothom.

 • Quin és el vostre públic objectiu per a aquest projecte? Està dirigit a persones de totes les edats i àmbits professionals, però podrieu aprofundir més en aquest aspecte?

El projecte és dirigit a totes les persones que ressonen amb el nostre missatge, tingui la realitat que tingui. Al final aquest projecte pot ajudar a qualsevol persona, independentment del seu ofici o gustos i estem obertes a rebre a tothom.

 • Què podeu dir-nos sobre el taller que impartireu a l’hotel Les Capçades el proper diumenge 8 d’octubre? Què poden esperar els participants d’aquest taller?

Ens fa molta il·lusió perquè és el primer taller que impartim. Aquest serà un moment de pausa i de cura cap a una mateixa per a valorar com estem en el moment present i què fem amb això.

Compartirem exercicis i pràctiques de moviment per a adreçar tensions musculars i bloquejos, vinculats a les nostres emocions. Així, podrem reconèixer d’on venen aquestes molèsties i posar-hi cura al nostre dia a dia.

 • Com ha estat la resposta i l’interès del públic fins ara envers Manifest? Ha tingut una bona acollida?

Són els primers passos per compartir un projecte que està en construcció i parla sobre un tema profund i a la vegada complex. Ens sentim molt acompanyades i em rebut un feedback molt positiu de persones que conecten amb el missatge i el senten com una bocanada d’aire fresc.

 • Quins plans teniu per al futur de Manifest? Teniu altres esdeveniments o iniciatives previstes?

En breus, compartirem més trobades i informació sobre el projecte. Sabem que tenim a les mans un projecte bonic i ambiciós i volem tractar-lo amb la cura que es mereix. Som concients que no tenim respostes per a tot però creiem que la nostre feina és invitar a la reflexió. Es un projecte porós que no li fa por transformar-se: natros creixem amb el projecte i el projecte amb natros.

Redacció- Xavi Llambrich

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -