14.3 C
Amposta

Mapa de les religions a l’Ebre: Tortosa, Amposta i Batea els municipis amb més espais de culte

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya ha actualitzat el mapa de les religions amb l’objectiu d’identificar i conèixer en profunditat les comunitats religioses i els seus llocs de culte. A Catalunya hi ha 14 confessions oficials amb més de 7.200 espais de culte. En concret, a les Terres de l’Ebre hi ha 6 confessions oficials amb 218 centres de culte. Al mapa es poden consultar les dades per municipis, comarques, demarcacions i províncies.

Les religions amb menys centres de culte a les Terres de l’Ebre son el budisme (amb només un centre a Tortosa), els Testimonis Cristians de Jehovà (amb un centre a Tortosa, un a Ulldecona i un altre a Móra la Nova) i les esglésies orientals amb 2 espais de culte a Tortosa, un a Gandesa i un a Amposta. Les 14 esglésies evangèliques de les Terres de l’Ebre estan a Tortosa (7), Amposta (5), la Ràpita (1) i Móra la Nova (1). I els 14 centres de l’Islam estan a Tortosa (2), a Amposta (2) i 1 a Deltebre, l’Ametlla de Mar, Roquetes, Alcanar, la Sénia, la Ràpita, Santa Bàrbara, Ulldecona, la Torre de l’Espanyol i Móra d’Ebre. La resta, 182 centres son esglésies catòliques.

Tortosa té actualment 48 centres de culte, el 22% del total de les Terres de l’Ebre, en segona posició està Amposta amb 12 centres i molt a tocar tenim Batea, a la tercera posició, amb 11 centres. Batea no arriba als 2.000 habitants i és força destacable el nombre de centres de culte, tots ells catòlics. Ulldecona està a la quarta posició amb 10 centres, 8 esglésies catòliques, un centre de l’islam i un dels Testimonis Cristians de Jehovà. Móra d’Ebre té 7 centres de culte, 6 centres hi ha a Roquetes, Tivissa i la Fatarella i 5 a Ascó, la Ràpita, Alcanar i l’Ametlla de Mar.

El mapa de les religions és una iniciativa d’Afers Religiosos de la Generalitat i l’elabora el grup de recerca ISOR (Investigacions en Sociologia de la Religió), de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -