14.3 C
Amposta

Manel de la Vega defensa al Senat mesures urgents per pal·liar els efectes del temporal

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Grup Socialista al Senat ha defensat en el Ple d’aquest dimarts una moció, que ha estat aprovada, en la qual reclama la posada en marxa d’una sèrie de mesures urgents per a pal·liar els danys ocasionats pels últims temporals registrats a la costa mediterrània. Concretament, els temporals Amelie, Bernardo, Cecile, Daniel, Elsa, Fabián i Gloria, el que ha causat conseqüències més devastadores en el nostre territori. L’encarregat de defensar la iniciativa per part del grup socialista serà el senador del PSC Manel de la Vega.

A Catalunya, les zones més afectades pel temporal van ser les Terres de l’Ebre i les comarques del nord i sud de les províncies de Barcelona i Girona respectivament. El text reclama que es declarin mesures excepcionals a les àrees afectades i que s’estableixi un pla per analitzar l’impacte ecològic i mediambiental al delta de l’Ebre. També proposa que es faciliti als ajuntaments i veïns el suport necessari per a la tramitació d’assegurances, ajudes i la sol·licitud a la Comissió Europea de la concessió d’ajudes a través del Fons de Solidaritat de la UE.

Per tot això, els socialistes a la Cambra Alta insten el Govern a elaborar, en col·laboració amb la resta d’Administracions afectades, i com més aviat millor, l’Informe sobre els danys produïts pels diversos temporals i quantificar el seu abast. També proposa procedir a la declaració de zona greument afectada per una emergència de protecció civil i aplicar les mesures del Reial Decret 11/2019: ajudes directes pels danys materials, beneficis fiscals, concessió de bestretes sobre ajudes i subvencions i habilitació de crèdits extraordinaris.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -