14.3 C
Amposta

L’UCI de les Terres de l’Ebre a punt del col·lapse: sol es poden habilitar 5 llits més

El 67% de l'UCI de les Terres de l'Ebre està ocupada per pacients Covid

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La gran incidència de la Covid-19 detectada durant els últims dies, sobretot a les comarques del Baix Ebre i el Montsià, amenaça de posar al límit la capacitat dels recursos hospitalaris de les Terres de l’Ebre, segons ha reconegut el Departament de Salut. Ara mateix, els centres ebrencs acullen un total de 107 pacients ingressats per coronavirus, divuit dels quals a l’UCI de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. El subdirector general de Coordinació de Salut Pública a Tarragona i Terres de l’Ebre, Conrad Casas, ha dit: “No volem que passi, però ens podem trobar que alguna persona que requereixi una intervenció urgent, per un accident o malaltia cardíaca i l’hagin d’ingressar, no tinguem llits i hàgim de derivar-lo a un hospital de fora”.

A l’hospital de referència de les Terres de l’Ebre, l’Hospital Verge de la Cinta, ja ha superat aquest divendres els llits disponibles de l’UCI, ja que eren 26 i a hores d’ara hi ha 27 pacients ingressats a la unitat de crítics, 18 dels quals per la Covid-19 (el 67%). L’espai es pot ampliar fins a 32 places, per tant, tan sols es poden habilitar 5 llits més. A planta, els ingressats per Covid-19 son 35 i el nombre de professionals contagiats per diversos brots arriba als 60. El centre ha reduït a la meitat la seua activitat quirúrgica, centrant-se en la urgent, l’oncològica i la preferent, evitant la que generi ingressos.

L’Hospital Comarcal d’Amposta té actualment sis ingressats per Covid-19 i el dilluns se suspendran les cirurgies que requereixin ingrés, mantenint-se només les oncològiques i urgents, així com la cirurgia major ambulatòria. A partir d’aquest mateix dia estaran també disponibles novament les instal·lacions de l’antiga residència d’avis per acollir pacients de baixa complexitat. A l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre hi ha tres pacients Covid ingressats i a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús hi ha 45 ingressats amb Covid-19 i hi ha un brot important que afecta el centre.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -