14.3 C
Amposta

L’Observatori de l’Ebre obre les portes amb una conferència i una visita guiada

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Observatori de l’Ebre, situat a Roquetes, farà una Jornada de Portes Obertes aquest diumenge dia 21 de novembre per commemorar la Setmana de la Ciència. A les onze del matí hi haurà una conferència a càrrec del doctor Pere Quintana Seguí anomenada “Models i satèl·lits per estudiar la conca de l’Ebre” i a les dotze s’organitza una visita guiada a les instal·lacions del mateix Observatori.

La Setmana de la Ciència s’adreça a tots els públics i té com a objectius fonamentals apropar la ciència i la tecnologia a la població i fomentar les vocacions científiques entre els més joves. A causa de la Covid-19, l’aforament estarà limitat a 130 persones. S’assignaran les places per ordre d’arribada.

Els recursos hídrics son fonamentals i sobretot pel territori de les Terres de l’Ebre, ja que depèn de l’aigua del riu Ebre per conservar els ecosistemes, el paisatge, l’agricultura i la indústria local. Malgrat això, el present i el futur de l’aigua del tram baix del riu Ebre depèn de tot el que passa a la conca, en el seu conjunt. D’aquesta manera, els canvis en els usos del sòl, l’agricultura de regadiu, els embassaments i la gestió dels recursos a tota la conca determinen el cabal del riu Ebre a Tortosa. A més, la crisi climàtica impactarà tots aquests processos.

Per comprendre el que passa a la conca de l’Ebre, l’Observatori de l’Ebre manté una línia de recerca que utilitza eines de modelització i de teledetecció espacial per estudiar el cicle de l’aigua. En la conferència d’aquest diumenge es presentarà la tasca de recerca de l’Observatori en aquest àmbit.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -