14.3 C
Amposta

Lo Pati porta a Amposta el nou film de Mireia Sallarès sobre el psiquiatre Francesc Tosquelles

L’entrada a la projecció i al debat posterior és gratuïta i sense reserva

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dissabte, dia 5 de març, a les 18 hores als Cinemes Amposta, al polígon Les Tosses, es projectarà la pel·lícula ‘Història potencial de Francesc Tosquelles, Catalunya i la por’, un film dirigit per Mireia Sallarès i coescrita amb la crítica literària Joana Masó. Lo Pati-Centre d’Art de les Terres de l’Ebre ha participat com a centre productor. Repassa la figura del psiquiatre català Francesc Tosquelles (Reus, 1912-Granges d’Òlt, 1994), que va revolucionar la psiquiatria del segle XX, introduint la psicoanàlisi a Catalunya, i és considerat pare de l’escola francesa i de la psicoteràpia institucional. El film bascula entre el documental experimental i la ficció especulativa. Després de projectar-la, s’oferirà un debat amb Sallarès i Masó. L’entrada és gratuïta i sense reserva.

Francesc Tosquelles, marxista i llibertari, va crear el concepte de psicoteràpia institucional segons la qual no hi ha malaltia mental sense societats i institucions ‘malaltes’. També va modernitzar les institucions psiquiàtriques, dignificant l’atenció als malalts mentals i buscant la complicitat del cinema i les arts en la seva pràctica terapèutica.

El film de Mireia Sallarès narra la història posant l’accent en “les absències i la desmemòria” de la vida i obra de Tosquelles. Han calgut més de quatre anys de recerca, a partir del qual Masó també ha escrit l’assaig ‘Tosquelles. Curar les institucions’. La pel·lícula ha rebut ex-aequo (juntament amb ‘Palau de Vent’, de Lúa Coderch) el Premi de Videocreació 2021 de la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, amb la partició de Lo Pati, el Santa Mònica i el festival LOOP Barcelona.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -