14.3 C
Amposta

Lliures de Covid-19 el 63% dels municipis de les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les dades epidemiològiques de les Terres de l’Ebre fa uns dies que van a l’alça, malgrat això, la majoria dels municipis, el 63,5%, no tenen cap cas de Covid-19 actiu en data 15 de juny. Segons el Departament de Salut actualment hi ha 82 positius actius, és a dir, son casos que s’han detectat els darrers catorze dies, i estan repartits en 19 municipis ebrencs.

La velocitat de propagació de la Covid-19 és d’1,87 a les Terres de l’Ebre aquest dilluns i com és superior a l’1 significa que la pandèmia està creixent. El risc de rebrot s’enfila fins als 100 punts (risc alt). Per comarques, el risc és baix al Montsià amb 23 punts, molt alt a la Ribera d’Ebre amb 212 i alt a la Terra Alta amb 126 i al Baix Ebre amb 127 punts. La velocitat de propagació del virus solament és inferior a l’1 al Montsià, de 0,82, i és superior al Baix Ebre, d’1,73, a la Terra Alta, de 2,28 i a la Ribera d’Ebre és de 3,42, per tant, en aquestes tres comarques la pandèmia va a l’alça.

La Ribera d’Ebre té a hores d’ara la meitat dels pobles amb algun cas de Covid-19, en concret, set municipis dels catorze totals tenen 14 casos actius. La Palma d’Ebre té 4 positius actius, la Torre de l’Espanyol 3, Móra la Nova també 3 i Vinebre, Flix, Móra d’Ebre i Tivissa un positiu cada poble. Per tant, la resta, Ascó, Riba-roja d’Ebre, Garcia, Ginestar, Miravet, Rasquera i Benissanet estan a hores d’ara lliures de coronavirus.

A la Terra Alta hi ha dos pobles afectats per la Covid-19 dels dotze totals amb 6 positius. En concret, Horta de Sant Joan té 5 positius actius i Gandesa un. Per tant, malgrat l’augment de les dades epidemiològiques els darrers dies en aquesta comarca, més del 80% dels municipis estan lliures de Covid-19: la Fatarella, la Pobla de Massaluca, Bot, Batea, Corbera d’Ebre, Caseres, Arnes, Prat de Comte, el Pinell de Brai i Vilalba dels Arcs.

A la comarca del Baix Ebre registren 49 casos actius de coronavirus 6 municipis dels 14 totals. Tortosa acumula 27 positius els darrers catorze dies, Roquetes 15, Deltebre 3, l’Ametlla de Mar 2, i el Perelló i l’Aldea un cadascun. L’Ampolla, Camarles, Tivenys, Paüls, Benifallet, Xerta, Aldover i Alfara de Carles no tenen cap cas de Covid-19.

El Montsià, la comarca que registra millors dades de la pandèmia a les Terres de l’Ebre, ha registrat un total de 13 positius en 4 municipis dels 12 totals. En concret, Alcanar té 8 casos actius de Covid-19, la Ràpita 2, Amposta 2 i la Sénia 1. Per tant, a Santa Bàrbara, Masdenverge, Mas de Barberans, Godall, la Galera, Freginals i Ulldecona no s’ha detectat cap cas durant els darrers catorze dies.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -