14.3 C
Amposta

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta avalua prop de 900 persones que podrien patir cardiopaties hereditàries

La consulta de cardiopaties familiars aconsella i tracta per prevenir morts o "esdeveniments greus precoços"

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La consulta de cardiopaties familiars de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) ha avaluat 55 famílies i 898 persones. La unitat estudia les miocardiopaties, les canalopaties i la patologia hereditària de l’aorta. Aquest “cribratge actiu” dels familiars de persones amb cardiopaties potencialment hereditàries permet avaluar precoçment les persones afectades i evitar estudis innecessaris en persones sanes. En algunes malalties, els hàbits de vida, les mesures preventives i els tractaments “poden evitar una mort o un esdeveniment greu precoç”, com recorda el cardiòleg Íñigo Lechuga. A la consulta s’ofereixen consells sobre les activitats laborables i de lleure segons cada estat, així com una orientació en la vessant reproductiva.

La consulta de cardiopaties familiars es va posar en marxa el 2020. Treballa amb la col·laboració del servei d’Anàlisis Clíniques i en contacte estret amb altres unitats de cardiopaties familiars a Catalunya. Des de l’any passat, també hi col·laboren els professionals de la divisió de Terres de l’Ebre de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya (IMLCFC), amb les anàlisi de les dades que es desprenen dels casos de morts sobtades.

Recentment, la Fundació Doctor Ferran i l’associació Jordi Pitarque de l’Ampolla donen suport al projecte en l’àmbit de la investigació del projecte Registre de Mort Sobtada a les Terres de l’Ebre (REMOTE), que té com a finalitat estudiar les morts sobtades d’origen cardíac que s’han produït al territori en la població menor de 60 anys, amb característiques potencialment hereditàries, entre el 2012 i el 2021.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -