14.3 C
Amposta

L’Hospital de Móra d’Ebre millora el tractament als pacients amb problemes de pròstata

El nou tractament és menys invasiu, redueix l’estada hospitalària i ofereix una més ràpida recuperació de les activitats quotidianes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Des de principis d’aquest any 2022, l’Hospital Comarcal Móra d’Ebre, en col·laboració amb l’Hospital Sant Joan de Reus, realitza la tècnica d’enucleació prostàtica amb làser Holmium (HoLEP) per al tractament dels casos d’hiperplàsia benigna de pròstata. Un tractament menys invasiu per al pacient que l’adenomectomia retropúbica (cirurgia oberta).

La hiperplàsia benigna de pròstata (HBP) és una condició íntimament lligada a l’edat. Tot i no tractar-se d’una malaltia mortal, es manifesta clínicament amb símptomes en dificultat urinària, que redueixen significativament la qualitat de vida del pacient. La problemàtica del tracte urinari inferior pot aparèixer fins en el 30% dels pacients de més de 65 anys.

El tractament de l’adenoma de pròstata consisteix en un tractament mèdic d’inici, que millora la simptomatologia, però que pot arribar a requerir, al llarg del temps i donat que es tracta d’un procés evolutiu, de tractament quirúrgic. L’enucleació prostàtica amb làser Holmium és un tractament que ofereix, en aquest sentit, més beneficis que el tractament quirúrgic que es realitzava fins ara.

El tractament amb el làser HoLEP redueix la taxa de transfusions al 0,5% (en tractament quirúrgic ronda el 10%), amb uns resultats funcionals similars a la cirurgia oberta. El pacient, per tant, té una estada hospitalària molt inferior amb una ràpida recuperació a les activitats quotidianes i amb uns resultats funcionals excel·lents.

La tècnica d’enucleació prostàtica amb làser Holmium la dur a terme a Móra d’Ebre el Servei d’Urologia de l’Hospital Sant Joan de Reus. Un servei compost per 7 especialistes ubicats a Reus, però que donen assistència tant quirúrgica com de consultes a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre.

Aquest tractament s’està aplicant a Reus des de fa un any amb un balanç magnífic, reduint l’estada mínima dels pacients així com la taxa de transfusions per l’escàs sagnat que produeix aquesta tècnica, d’aquesta manera l’hospital de Móra redueix també el nombre de pacients que ha de dirigir fora del centre per ser atès.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -