14.3 C
Amposta

L’Hospital d’Amposta, primer de Catalunya en utilitzar una insulina d’última generació

És el primer hospital de Catalunya en utilitzar una insulina d'última generació en l'estabilització de la glucosa en sang a pacients hospitalitzats

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’equip de medicina interna juntament amb el servei de farmàcia de l’Hospital Comarcal d’Amposta ha estat el primer hospital de Catalunya en instaurar un protocol d’insulinització hospitalària amb Glargina 300 com a insulina basal.

Aquesta experiència suposa una estabilització en sang dels pacients hospitalitzats, reduir les complicacions habituals de les pujades i baixades sobtades de sucre en sang del pacient fins a un 60%.

Un resultat obtingut després d’un estudi que el departament de l’hospital va endegar el 2018 abans que sortissin d’altres estudis al respecte realitzats als EEUU i també a l’Estat espanyol el 2020. Uns estudis encapçalats pel referent en diabetis de l’hospital, el doctor Pablo Repetto.

El mateix doctor Repetto ha destacat que “fins ara només s’havia utilitzat aquest tipus d’insulina en pacients ambulatoris i que l’aplicació als pacients hospitalitzats, minimitza els riscos de complicacions en malalties com infarts o pneumònies, etc.”

Aquesta experiència fou presentada el passat 15 d’octubre en el 62è Congrés de la Societat Espanyola d’Endocrinologia i Nutrició celebrat a Sevilla i al l Congrés Estatal de Medicina Interna que es va celebrar darrerament a Santiago de Compostel·la, on ha estat molt ben rebut pels assistents.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -