14.3 C
Amposta

L’exposició “Camp de control” de Teresa Mulet a Lo Pati ha clos aquest diumenge amb més d’un miler de visitants

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest diumenge, 19 de gener s’ha donat per tancada l’exposició Camp de control de l’artista veneçolana Teresa Mulet a Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre. Ha estat l’última oportunitat per veure aquesta mostra, inspirada en gran part en el sistema de reg dels arrossars del delta de l’Ebre, que reflexiona sobre els mecanismes de control, sobre la violència a través de les esfereïdores xifres de morts violentes a Veneçuela les últimes dècades, sobre el concepte frontera i sobre la fragilitat dels espais.

Camp de control es va inaugurar el 9 de novembre del 2019 i durant aquests dos mesos i escaig l’han visitada més de 1.100 persones. En la cloenda, que ha tingut lloc a les 12 del migdia, Teresa Mulet, ha dut a terme una visita comentada i una performance que ha consistit en completar la peça Ejercicio volumen, una gran gràfica feta amb fulls de prova d’impremta. Cada full representa un mort  per homicidi a Veneçuela entre el 1999 i el 2018. Quedava pendent la columna del 2019, que tot just acaba de finalitzar.

L’acte de cloenda també ha comptat amb la intervenció d’Aida Boix, directora de Lo Pati i comissària de l’exposició, i de Lisa Blackmore, investigadora de la Universitat d’Essex, a Anglaterra. Blackmore treballa les interseccions entre les investigacions acadèmiques i les pràctiques creatives i va realitzar un doctorat en estudis culturals llatinoamericans, especialitzant-se primer  en temes sobre l’espai urbà i l’arquitectura moderna en temps de dictadura, i els imaginaris de la resistència política. Les seues investigacions se centren en les estètiques mediambientals i en temes d’art i aigua. Per això la seua aportació serà especialment interessant en el marc d’aquesta exposició.

Teresa Mulet (Caracas, 1970) és una artista veneçolana amb arrels a Amposta i Sant Carles de la Ràpita, d’on és el seu pare, qui l’any 1948, va emigrar a Veneçuela amb els seus pares. Ara Mulet ha hagut de fer el camí invers. Aquesta ha estat la seua primera exposició a les Terres de l’Ebre i una part del contingut el va gestar a la residència d’artistes que Lo Pati té a Balada, al cor del delta de l’Ebre.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -