14.3 C
Amposta

L’exconseller Carles Mundó presenta a Tortosa “El referèndum inevitable”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Davant d’una Sala plena de gom a gom, el passat divendres l’exconseller Carles Mundó, acompanyat de la directora dels serveis territorials de Justícia, Montserrat Ingla; el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura i l’advocat Josep Canicio; va presentar a la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa el seu llibre, “El referèndum inevitable”.

Mitjançant una conversa entre els participants i l’autor s’anaren exposant les principals idees del llibre on Mundó explica el judici viscut en primera persona i la sentència posterior, a més de fer una reflexió política sobre el moment polític en què ens trobem.

“La voluntat del llibre és deixar testimoni d’un fet històric, perquè un judici contra bona part del Govern, la presidenta del Parlament i els líders de dues entitats civils és un fet excepcional”, va manifestar el conseller de Justícia cessat pel 155.

L’exconseller va demanar abordar el futur, recordant que l’1 d’octubre  va ser un dia “èpic“, però no suficient per a aconseguir la independència. A “El referèndum inevitable”, Mundó descriu els elements que considera necessaris per a “convertir en inevitable el referèndum que avui és impossible”. En aquest sentit manifesta que s’ha de superar l’independentisme de dues velocitats i que cal aconseguir una majoria “inapel·lable”.

“El llibre fa referència a la necessitat d’aconseguir una majoria prou homogènia al conjunt del país”, va destacar l’advocat Josep Canicio, que va descriure Mundó com un home “sincer, honest i valent”. Per la seua banda, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, va assegurar que el Tribunal Suprem no va ser neutral durant el judici al procés i va interpel·lar l’exconseller sobre “que va fallar” l’octubre del 2017. Mundó va respondre que no es van gestionar bé les expectatives i que “la complexitat de fer un referèndum és incomparable amb la d’aconseguir la independència“.

Per a l’autor superar el 50% en totes les eleccions, enfortir les institucions, aconseguir el reconeixement internacional, no renunciar al diàleg i no perdre la “moral de victòria“, són les claus per aconseguir la independència. De fet “Moral de victòria” era el títol que l’exconseller havia previst per al seu llibre.

Entre les anècdotes que inclou al llibre Mundó va recordar el cas d’una lletrada del Suprem que, tot i deixar-li clar que no simpatitzava amb les idees independentistes, li va agrair l’anul·lació del judici del seu avi en aplicació de la llei de Reparació Jurídica de les Víctimes del Franquisme aprovada pel Parlament.

Finalment, la directora dels serveis territorials de Justícia, Montserrat Ingla, va recordar que Mundó va ser l’impulsor de la construcció de l’edifici judicial de Tortosa, i li va demanar a l’exconseller que no abandoni la primera línia de la política.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -