14.3 C
Amposta

L’ESMUC oferirà estudis superiors de música a Tortosa

El desplegament, el primer de l’ESMUC fora de Barcelona, busca reconèixer el nivell musical de les Terres de l’Ebre i les seues bandes, i retenir-hi el talent

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’ESMUC i la URV han anunciat l’establiment d’un itinerari que possibilitarà als estudiants obtenir una doble titulació en un grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Música i un grau en Educació Primària. Aquesta col·laboració inclourà estudis a l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tortosa, marcant un pas significatiu com la primera oferta d’estudis fora de la seu principal de l’ESMUC a Barcelona.

La consellera d’Educació, Anna Simó Castelló, ha elogiat la iniciativa afirmant que “farà possible retenir el talent musical de les Terres de l’Ebre i incorporar-lo al nostre sistema educatiu.” Aquest projecte sorgeix en col·laboració amb l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tortosa i representa una oportunitat històrica per a la regió.

La nova doble titulació permetrà als alumnes desenvolupar competències interpretatives i pedagògiques, fomentant un doble perfil com a intèrprets d’alt nivell i docents amb altes competències musicals. L’implementació gradual, amb un grup de 10 alumnes cada curs, culminarà amb un total de 40 estudiants quan s’hagi completat el desplegament. Les proves d’accés a l’ESMUC estan programades pel mes de maig, mentre que les proves d’accés a la URV inclouran les proves d’aptitud personal i les d’accés a la universitat.

Aquest itinerari es centrarà en instruments específics del quintet de metall, com trompetes, trompes, trombons i tubas. A més, es preveu que un dia a la setmana els estudiants treballin en matèries orquestrals i de grans conjunts a Barcelona.

El projecte reconeix la rica herència cultural de les Terres de l’Ebre, particularment en les seves manifestacions musicals a través de les bandes. Aquest enfocament busca retreure el talent local, contribuint al desenvolupament econòmic i cultural de la regió. L’ESMUC ja ofereix una doble titulació en conveni amb la Universitat Politècnica de Catalunya, combinant Matemàtiques amb Ensenyaments Artístics Superiors de Música.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -