14.3 C
Amposta

L’escola Sant Llàtzer i l’Escola per l’Art i la Cultura celebren el patrimoni de Tortosa amb intervencions artístiques infantils

Aquest curs, el projecte ha girat entorn del tema del turisme a Tortosa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’escola Sant Llàtzer de Tortosa, en col·laboració amb l’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació, celebra un nou any del projecte “Construïm relats”, una iniciativa que integra l’art amb l’educació per fer reflexionar els més joves sobre el seu entorn. Aquest curs, el projecte ha girat entorn del tema del turisme a Tortosa, amb activitats que han implicat a infants de 3 a 12 anys en processos de descoberta i reflexió sobre la seva ciutat.

Aquest any, “Construïm relats” culmina amb una sèrie d’intervencions artístiques al juny, que inclouen instal·lacions, teatre i altres formes d’expressió i que es realitzaran en diversos espais públics de Tortosa. Cada comunitat d’edat ha desenvolupat el seu propi projecte per mostrar la seva visió i preocupacions sobre diferents aspectes de la ciutat.

Els més petits (3 a 6 anys): Un parc on conviure infants, animals i art

Els infants de la comunitat de menuts han treballat en una intervenció artística titulada “Un somni de parc on podem conviure infants, animals i art”, que es presentarà al Parc dels Països Catalans el 18 de juny. L’objectiu és crear un espai on es barregin el joc, la natura i l’art, reflectint la seva visió d’un parc ideal on tots puguin cohabitar en harmonia.

Cartell de la intervenció dels infants “Un somni de parc on podem conviure infants, animals i art”.

Els mitjans (6 a 9 anys): Donem llum a la nostra ciutat i als seus habitants

La comunitat de mitjans dividirà les seves activitats entre els dies 6 i 7 de juny. Els infants de primer han creat una obra que es presentarà a la Plaça del Tortosí Absent, mentre que els de segon i tercer ho faran al Parc Teodor González. Han explorat la relació entre el barri i la ciutat, entrevistant veïns i reflexionant sobre com els canvis en el comerç local han afectat la comunitat. Les seves obres artístiques cridaran l’atenció sobre la necessitat de revitalitzar el barri per fomentar la vida comunitària.

Cartell de la intervenció dels mitjans “Donem llum a la nostra ciutat i als seus habitants”.

Els més grans (9 a 12 anys): Pedalejant juntes: del passat al futur

La comunitat de grans presentarà la seva intervenció el 13 de juny a la plaça d’Espanya, amb el títol “Pedalejant juntes: del passat al futur”. Cada tribu ha seguit una línia temàtica diferent, però totes han partit del turisme per abordar qüestions com la memòria històrica, la mobilitat sostenible i l’ús responsable dels recursos naturals, especialment l’aigua. Aquestes activitats no només serveixen per mostrar el que han après, sinó que també actuen com a reivindicacions per una Tortosa millor.

Cartell dels grans “Pedalejant juntes: del passat al futur”

El projecte “Construïm relats” permet als infants explorar i expressar-se a través de l’art, establint un diàleg entre ells i la seva ciutat. Amb aquestes intervencions, es busca donar veu als més joves, fomentant una comunitat més activa i reflexiva sobre el seu entorn.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -