14.3 C
Amposta

Les xarxes bullen a favor del Barça a les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El diari El País ha publicat un article on es recullen les dades de les xarxes socials de Facebook i Instagram que mostren l’interès que hi ha pel Barça o el Madrid, que juguen avui a les 8 del vespre al Camp Nou. El Barça domina clarament a Catalunya, a Menorca i a altres zones del nord d’Espanya, i algunes zones del País Valencià, sobretot del sud, mostren un frec a frec entre tots dos equips.

El País

Aquestes dades de Facebook i Instagram han sigut recollides per l’empresa espanyola Tyrceo amb la seua eina Affinity, que agafa també altres plataformes com Twitter. Les xarxes socials etiqueten als seus usuaris per interessos: motos, hamburgueses, Rosalía, windsurf, etc. i aquests interessos es poden creuar amb altres. Tyrceo els creua amb la geografia per crear un mapa amb la demanda potencial per un producte o interès. El País ha publicat l’interès pel Real Madrid i el Barça a tota Espanya. L’opció elegida per agrupar l’interès ha sigut les 338 comarques, a més, ha analitzat dades a nivells geogràfics menors, com el codi postal, però Facebook donava uns valors menys precisos.

Les xarxes socials poden distingir malament l’interès exclusiu per un equip, ja que molts merengues i culers poden estar interessats per un rival per saber si perd, i els grans aficionats del futbol segurament consulten indistintament l’actualitat de tots dos equips. Tenir interès per un equip no és el mateix que ser-ne seguidor. Per reduir això, les plataformes de màrqueting afegien una condició i preguntaven per la gent interessada pel Real Madrid i no pel Barça i viceversa.

No és fàcil trobar una millor aproximació per veure com es divideix Espanya entre els dos grans clubs. Hi ha una petita frontera que envolta les comunitats del nord i de l’est on la presència de tercers equips (per exemple, al País Basc i el País Valencià) i una caiguda de l’interès pel Reial Madrid equipara el nombre de seguidors de Barça i Madrid. El Reial Madrid segueix rebent més interès que el Barça a la majoria d’aquestes comarques, però ja no és tan aclaparadora com al centre i sud-oest.

Fora de Catalunya, el Barça té seguidors a Balears, Aragó, Navarra, Astúries. Però el lloc on el Barça no té rival, al contrari que el Madrid, és la seua ciutat: a Barcelona i voltants l’interès exclusiu pel Barça doblega el Reial Madrid. Després, sempre en proporció, l’Aran (Lleida), seguit de Berguedà, Penedès, Maresme, Baix Llobregat, Bages, Vallès Occidental i Ribera d’Ebre, la primera comarca a Tarragona.

Ningú sap en realitat com una xarxa social com Facebook defineix els interessos. És una de les grans caixes negres de les plataformes online que viuen de la segmentació publicitària: quin valor dona clicar un enllaç o un altre, visitar més o menys una web, si canvia el pes d’un codi postal si és una gran ciutat. Hi ha moltes hipòtesis però sol les empreses coneix com funciona el seu model.

Redacció – V. Ll.

Font: El País

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -