14.3 C
Amposta

Les Terres de l’Ebre, una de les tres regions catalanes que passaria a la fase 1, segons TV3

També passarien a la fase 1 del desconfinament les regions del Camp de Tarragona i Alt Pirineu-Aran

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Segons ha publicat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), el Departament de Salut ja té a punt la proposta per a la desescalada gradual de Catalunya que aquest dimecres ha de fer arribar al govern espanyol. Segons ha pogut saber TV3, la Generalitat preveu que només passarien a la fase 1 tres de les nou regions sanitàries: Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i Alt Pirineu-Aran.

Això deixaria la majoria dels habitants de Catalunya en la mateixa situació de confinament que ara, per evitar mobilitat des de l’àrea metropolitana de Barcelona cap a altres regions sanitàries. Continuarien, per tant, en l’anomenada fase zero les sis regions sanitàries restants: Barcelona Ciutat, Àmbit Metropolità Nord, Àmbit Metropolità Sud, Catalunya Central, Girona i Lleida.

Regions sanitàries, i no províncies

Des de Catalunya -com també des d’altres comunitats- s’ha defensat que la unitat territorial a partir de la qual fer la desescalada no pot ser la província, com va proposar d’entrada el govern espanyol, sinó les regions sanitàries -anomenades districtes sanitaris en algunes comunitats- o les àrees bàsiques de salut. És al voltant d’aquestes entitats territorials, s’argumenta des de la Generalitat, que s’articula la informació sanitària i el funcionament del sistema de salut.

Tot i que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, de seguida es va mostrar obert a acceptar unitats territorials diferents de les regions sanitàries, aquest cap de setmana, en la roda de premsa habitual dels dissabtes, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va tornar a defensar la idoneïtat de fer el desescalament per províncies o per illes, en el seu cas perquè els ciutadans en coneixen molt bé els límits.

Font: CCMA

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -