14.3 C
Amposta

Les Terres de l’Ebre, destí turístic familiar d’excel·lència

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les Terres de l’Ebre situades a la part més meridional de Catalunya, es caracteritzen pel seu alt valor natural i la baixa densitat de l’activitat turística. A banda, la identitat dels seus habitants, a través dels seus costums, història, folklore i gastronomia, el fan ser un territori únic. Les quatre comarques que les formen exhibeixen en un mateix territori uns espais naturals irrepetibles així com un ric patrimoni històric i cultural. La presència del riu més cabalós de la Península Ibèrica, l’Ebre, modela encara avui un espai de característiques úniques que li ha valgut la seva declaració com a Reserva de la Biosfera per la UNESCO.

Les Terres de l’Ebre, situades entre la mar Mediterrània i la serralada prelitoral, gaudeixen d’unes condicions climàtiques pròpies del clima mediterrani, és a dir, estius càlids i hiverns suaus amb poques pluges. El clima estable i favorable del territori propicia la pràctica d’activitats a l’aire lliure durant tot l’any. Pel que fa a les precipitacions, les pluges es concentren a la tardor i a la primavera amb una mitjana de set dies de pluja al mes, mentre que l’estiu destaca per ser l’estació més assolellada i més calorosa.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona forma part de les entitats sòcies beneficiàries del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) TurisTIC en família, liderat per la Diputació de Tarragona i cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea.

TurisTIC en família vol generar competitivitat, innovació, creixement i nova ocupació directa i indirecta, així com convertir les destinacions turístiques Terres de l’Ebre i Costa Daurada en referència innovadora global en el turisme familiar.

En una primera fase s’ha portat a terme l’anàlisi i diagnosi dels diferents actius de les Terres de l’Ebre i de la Costa Daurada i en els àmbits del projecte (patrimoni, platja i vinya) i l’estat de la qüestió en quant al turisme familiar. Actualment, s’està treballant en la creació i dinamització de les xarxes de treball de les tres operacions per tal de definir com millorar l’experiència de les famílies que volem atreure a la Costa Daurada i a les Terres de l’Ebre.

El litoral de les Terres de l’Ebre està conformat per una xarxa de municipis amb platges que cada any esdevenen els principals receptors del turisme de les nostres comarques. La voluntat d’aquesta operació és configurar els mecanismes de relació entre les administracions i els agents del sector turístics per tal que s’actuï com un sistema integrat de serveis a les famílies que permetrà donar informació en temps real de disponibilitat d’activitats i instal·lacions, garantint la qualitat dels serveis. Les platges estaran categoritzades en funció de la seva idoneïtat als diferents col·lectius de visitants potencials i en especial als targets de turisme familiar.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -