14.3 C
Amposta

Les Terres de l’Ebre assoleixen dades rècord, a l’espera del pic màxim de contagis

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El País publica aquest dimarts una notícia on explica el comportament de la variant òmicron a Sud-àfrica. Amb aquestes dades podem augurar quina evolució ens espera a les Terres de l’Ebre i al conjunt de Catalunya aquestes pròximes setmanes.

La corba de casos de Covid-19 a Sud-àfrica, on es va identificar per primera vegada la variant òmicron a mitjans de novembre, mostra una clara tendència a la baixa els últims dies després d’assolir un màxim de contagis diaris el dia 17, després d’un mes. A partir de llavors, el nombre d’infeccions ha anat en descens. “Tot apunta que hem superat el pic de les infeccions a Gauteng”, assegurava la setmana passada als mitjans Michelle Groome, responsable de l’Institut Nacional de Malalties Transmissibles de Sud-àfrica.

Per altra banda, Marta Nunes, investigadora principal del departament d’anàlisi de vacunes i malalties infeccioses de la Universitat de Witwatersrand, a Johannesburg, va compartir l’optimisme de la doctora Groome i va assegurar a Associated Press, “la caiguda de nous casos a nivell nacional combinada amb la caiguda sostinguda de nous casos vista a la província de Gauteng, que durant setmanes ha estat el centre d’aquesta onada, indica que hem superat el pic”. En aquest sentit, va manifestar que “va ser una onda curta (…) i la bona notícia és que no va ser gaire greu en termes d’hospitalitzacions i morts”, va dir. “No és inesperat en epidemiologia que un augment molt pronunciat, com el que vam veure al novembre, sigui seguit per una disminució pronunciada”, va concloure.

Gràfic del diari EL PAÍS

La corba d’aquesta onada de covid a Sud-àfrica és molt més acusada que a les onades anteriors, és a dir, tant la pujada com la baixada son molt brusques. Per això, si traslladem aquesta tendència a les Terres de l’Ebre i a Catalunya en general, podem augurar que el pic de contagis l’assolirem en unes dues setmanes. La situació començaria a baixar a partir de llavors, ja que les dades van començar a pujar a principis de desembre. El doctor Antoni Trilla, cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, assegura que els contagis seguiran pujant dues setmanes més, aproximadament, fins a arribar al pic de la sisena onada al voltant del 9 de gener. Per tant, el descens començaria a confrmar-se la setmana després de Reis.

Consulta les dades actualitzades de les Terres de l’Ebre aquí.

Redacció – V. Ll.


Notícia relacionada

L’òmicron bat rècords a l’Ebre: més de 1.500 casos en una setmana i el risc supera els 2.000 punts

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -