14.3 C
Amposta

Les Terres de l’Ebre amplien les platges per a gossos aquest estiu amb trams habilitats a l’Ampolla, Deltebre i Amposta

Catalunya bat rècord amb 45 municipis costaners que permetran l’accés a mascotes, i el Delta hi contribueix amb espais destacats de fins a 26.000 m²

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Les platges de les Terres de l’Ebre es consoliden aquest estiu com a referents de convivència entre turisme, natura i animals de companyia. L’Ampolla, Deltebre i Amposta disposaran novament d’espais habilitats per a gossos, en un any en què Catalunya bat rècord amb 45 municipis costaners (dos de cada tres) que permetran la presència de mascotes a la platja. Són vuit municipis més que el 2023, segons dades recollides per l’Agència Catalana de Notícies.

A l’Ampolla, la platja de l’Arenal compta amb un tram de 300 m² apte per a gossos entre l’1 de maig i el 30 de setembre. La resta de l’any, totes les platges del municipi estan obertes a mascotes sense restriccions. A Deltebre, destaca la platja de la Bassa de l’Arena, on 500 metres a la zona sud estan reservats per a l’ús de gossos. I Amposta acull l’espai més gran destinat a aquest ús de la zona, amb uns 26.000 m² habilitats a la platja dels Eucaliptus, un dels entorns més emblemàtics del Delta de l’Ebre.

Platges que accepten gossos aquest estiu a Catalunya. ACN

Amb aquestes xifres, el Baix Ebre es posiciona com una de les comarques més actives en aquest àmbit, al costat del Tarragonès (6 trams), el Garraf (4) o el Baix Camp (2). El conjunt del litoral català compta amb 51 trams habilitats per a mascotes, encapçalats pel Maresme i l’Alt Empordà, que sumen gairebé la meitat del total.

Tot i aquest creixement, cada municipi aplica normatives pròpies. Algunes platges, com les de Barcelona o el Prat de Llobregat, estableixen horaris diürns o nocturns, mentre que altres, com les del Delta, permeten un accés més ampli. També són variables els serveis associats, com fonts, papereres, tanques perimetrals o dutxes específiques per a gossos, presents en alguns municipis però inexistents en d’altres.

Aquest estiu, Catalunya consolida un model de litoral més inclusiu, que busca equilibrar les necessitats de la ciutadania amb la preservació dels espais naturals, com ja passa al Parc Natural del Delta de l’Ebre, on les zones delimitades permeten compatibilitzar el turisme amb la biodiversitat.

Mentrestant, una vintena de municipis continuen sense zones per a gossos per motius diversos, com la protecció ambiental, la complexitat urbanística o la voluntat de preservar la bandera blava. Tot i així, la tendència general és d’ampliació i normalització de la presència de mascotes a la platja, també a les Terres de l’Ebre, que esdevenen un model d’accessibilitat, respecte i sostenibilitat.

Redacció / ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -