14.3 C
Amposta

Les patronals del Consell Territorial de la Pime preocupades pels robatoris constants de coure a les indústries catalanes

El Consell ha explicat que aquesta situació està generant greus conseqüències per a les empreses

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Associació empresarial de les comarques de l’Ebre (AECE) ha emès un comunicat juntament amb la resta d’associacions catalanes (que juntament conformen el Consell Territorial de la PIME (CTP)) per mostrar la seva preocupació vers l’augment del robatori de coure a les indústries catalanes.

En els darreres mesos, diferents indústries catalanes han denunciat a les organitzacions territorials que estan patint un alarmant creixement del nombre dels robatoris de cablejat de coure que utilitzen per als seus processos productius o bé per al seu desenvolupament intern.

El Consell ha explicat que aquesta situació està generant greus conseqüències per a les empreses, que es veuen afectades per la interrupció en la prestació dels seus serveis i per les pèrdues econòmiques derivades. Els robatoris de cablejat de coure no només suposen un cost directe per la substitució del material robat, sinó que també provoquen danys col·laterals que poden ser devastadors per a les empreses. La interrupció de les comunicacions, la paralització de processos productius i els retards en les entregues són només algunes de les repercussions immediates que està patint l’empresariat. Aquesta problemàtica afecta greument la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses locals, que es veuen obligades a invertir recursos addicionals per garantir la seguretat de les seves instal·lacions.

Davant d’aquesta situació, des del Consell Territorial de la Pime (CTP) fan una crida a “les autoritats locals i a les forces de seguretat per intensificar els esforços en la prevenció i la persecució d’aquests delictes”. Així ho ha expressat el mateix Xavier Panés, president del CTP qui també ha instat a la col·laboració ciutadana per denunciar qualsevol activitat sospitosa que pugui estar relacionada amb el robatori de cablejat de coure.

Les empreses afectades no podran continuar suportant, sine die, aquestes pèrdues que posen en risc la seva viabilitat, l’ocupació de les seves plantilles i, en definitiva, la de tota l’economia local. “Cal recordar que la nostra indústria, que continua liderant el sector a nivell estatal, té dimensió pime, i per ser més precís, tenen de mitjana una plantilla de tretze treballadors, per tant, podem fer-nos una idea del gran impacte que té per aquestes empreses haver d’aturar la seva producció durant uns dies”, conclou Panés.

El CTP considera imprescindible que es prenguin mesures urgents per protegir els nostres actius i garantir un entorn segur i estable per al desenvolupament de l’activitat empresarial.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -