14.3 C
Amposta

Les oliveres

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les oliveres són plantes de fulla perenne que absorbeixen grans quantitats de CO₂ a més de l’eliminació de residus que es poden fer servir per fer compost o el tractament i neteja d’aigües residuals. Altres aspectes de les oliveres són la qualitat d’antioxidants que tenen els seus fruits, les olives, i contra més en tenen l’oli que treuen és de major qualitat, s’ha de tenir en compte que es poden aprofitar les fulles d’aquesta planta per fer infusions que resultant molt relaxants. Aquestes plantes són les que tenim en el nostre territori i a causa del clima que tenim no són exigents puguin anar bé en condicions climàtiques extremes perquè necessiten poca aigua i un mínim manteniment a més de permetre una gran varietat de fauna en el seu territori i augmenten la varietat del paisatge.

“L’aplicació d’aquests estudis ens poden servir per fer plantacions al costat de la costa que ajudaria a contenir la sorra subjectant el sol de manera segura”

S’està fent un estudi sobre les oliveres dirigit per un eminent científic israelita doctor en bioquímica Zohar Kerem, en el qual es busca i sembla amb gran èxit aturar el gran problema de la desertització en zones urbanes o no urbanes perquè no es transformin en zones desèrtiques, han descobert que milers d’oliveres plantades en aquestes zones són molt beneficiosos pel medi, per aquest motiu es van investigar plantes del desert d’Israel amb la conclusió que les oliveres podrien resoldre aquest problema. A part que són beneficiosos pel medi proporcionen ombra i refugi per la biodiversitat silvestre. L’estudi contemplava la fauna, els rèptils, cérvols o rosegadors i la conclusió va ser que es multipliquen amb més facilitat i que creix el nombre d’aus en aquest entorn. Aquest tipus de planta proporciona un bon habitat i refugi per aquests animals, ja que no necessiten pesticides. Un altre benefici és que aquestes plantacions o boscos no agrada’n a les espècies invasores.

Aquest estudi ens proporciona poder trobar la solució adequada a la desertització i als deserts, ja que les oliveres redueixen molt el vent i l’erosió del sol per tant podria ser una gran innovació sostenible a la desertització des d’una perspectiva medi ambiental respectuosa així com social i econòmica, aquests petits espais creats en llocs de molta erosió si es fa de manera correcta, no tindran cap impacte en el medi. Segons l’autor de l’estudi és un gran recurs doncs el medi resta intacte, ja que només es tracti d’agricultura. La realitat és que la innovació avança en totes direccions, que aquestes no són la solució total però ajuden i molt a resoldre grans problemes que sense aquesta no ens seria possible. L’aplicació d’aquests estudis ens poden servir per fer plantacions al costat de la costa que ajudaria a contenir la sorra subjectant el sol de manera segura fent una gran funció a la biodiversitat i la societat, tenint en compte que en el nostre territori en tenim molts d’aquests escenaris. Pensem-hi.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -