La XXIX Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre, que tindrà lloc els dies 11 i 12 de maig, ja està en marxa amb la convocatòria del 40è Concurs de Tast d’Olis. Aquest certamen, que gaudeix de gran prestigi, esdevé un moment destacat per als productors ja que les mostres són recollides i analitzades en un moment àlgid per a les seves qualitats organolèptiques.
Segons les bases del concurs, la data límit per presentar mostres serà el 9 de febrer de 2024. Cada participant ha de dur dues botelles de 50 cl o 75 cl per cada oli presentat. La mostra ha d’anar acompanyada de la sol·licitud d’inscripció, la fitxa de dades del participant i la fitxa de característiques de l’oli.
La primera eliminatòria es realitzarà el dimarts 13 de febrer a la sala de tast de la Cooperativa Soldebre, d’on sortiran els finalistes que seran avaluats pel Panel de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya a Reus. El dijous 22 de febrer, a la Casa de l’Oli de Soldebre, es farà públic el veredicte final dels premis, que es lliuraran oficialment al mes de maig durant la fira.
El concurs manté les quatre categories habituals: olis d’oliva verge extra amb Denominació d’Origen Protegida de les Terres de l’Ebre, olis d’oliva verge extra sense DOP, olis verge extra ecològic i olis de productors particulars i de collita pròpia.
Els olis guanyadors d’aquest concurs gaudeixen de gran prestigi i poden comparar-se amb els produïts en altres països gràcies a la seva participació en concursos internacionals, on sovint aconsegueixen distincions destacades. Els guanyadors rebran, a més del reconeixement, un lot de medalles adhesives per a l’embotellament del producte, acreditant-lo com el millor oli del 40è Concurs al Tast d’Olis de les Terres de l’Ebre.
Redacció