14.3 C
Amposta

[VÍDEO] Les mascaretes ens poden salvar de patir el coronavirus?

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

De totes les imatges que arriben de la Xina la més habitual és la de grups de xinesos amb unes màscares quirúrgiques per defensar-se del coronavirus. En aquest país és habitual veure persones amb màscares, ja sigui per evitar el contagi de malalties com aquesta o també per evitar els efectes de la contaminació. Fins i tot quan turistes orientals visiten el nostre país les fan servir.

Però la pregunta és: Les mascaretes ens poden salvar de patir aquesta malaltia? La resposta és no, i ens ho explica en el vídeo de a continuació la Cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins en un vídeo d’un minut i mig.

Altres metges, com David Carrington, especialista en virus de l’Hospital St. George de Londres, va explicar a la BBC, que les mascaretes d’ús públic “no són una protecció efectiva contra els virus o bacteris transportats per l’aire”. Segons el metge, aquestes mascaretes són objectes que no estan subjectes a la boca, no tenen filtres d’aire i deixen els ulls exposats a l’aire. Tot i això, el metge sí que creu que l’ús d’aquestes mascaretes pot ajudar a reduir el risc de contraure el virus a través d’esternuts o tos. És a dir, sí que dona una certa protecció contra els contagis del virus per transmissió oral.

Millor rentar-se les mans

Els especialistes asseguren que més que utilitzar mascaretes és millor mantenir una bona higiene. Cobrir-se la boca quan s’esternuda, rentar-se les mans i no posar-se les mans a la boca sense abans netejar-se podria ajudar a limitar el risc de contraure qualsevol virus respiratori.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -