14.3 C
Amposta

Les Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc de Tortosa se centraran en personatges i paisatges del territori

Amb el lema 'Patrimoni oblidat, memòria viva', les jornades organitzades des de la biblioteca Marcel·lí Domingo es faran telemàticament del 9 al 14 de novembre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Noms com els del maqui La Pastora, el general Cabrera, o el bandoler Panxampla; espais de l’Ebre com el Mas de la Franqueta, les vores del riu a la Ribera d’Ebre, escenaris de la Batalla de l’Ebre o els masos del Port; o activitats humanes i tradicions com el cultiu de les trufes, els màrgens de pedra seca, la transhumància o els personatges mitològics populars. Estos són alguns dels elements protagonistes de les sextes jornades de Patrimoni Literari Ebrenc de Tortosa, que tindran lloc del 9 al 14 de novembre. Les organitza anualment la biblioteca Marcel·lí Domingo, i enguany se centren en el ‘Patrimoni oblidat, memòria viva. Paisatge, personatges i oficis recuperats de la literatura i la paraula’. Per desgranar tots estos vessants, les jornades comptaran amb la participació d’una quinzena de ponents, entre els quals hi ha noms com els de Màrius Serra, Victòria Almuni, Vicent Pellicer, Marc March, Andreu Carranza o Àlex Farnós, entre d’altres.

Davant els condicionants que comporta la situació actual per la pandèmia de covid-19, en esta ocasió les jornades es plantegen de manera telemàtica. Es podran seguir a través de la web de la biblioteca Marcel·lí Domingo (www.biblioteca.tortosa.cat) i per les xarxes socials mitjançant una emissió en línia (‘streaming’).

Durant la presentació de les jornades, el tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Enric Roig, ha remarcat que la temàtica s’atura en vessants que en alguns casos ja no existeixen o en d’altres que poc a poc van desapareixent, i que es mantenen vius gràcies a la literatura, la música o el món audiovisual. Roig ha aprofitat, a més, per posar en valor els esforços que s’han fet des de la biblioteca Marcel·lí Domingo per programar estes jornades, i evitar que s’haguessen de deixar de fer atesos els condicionants. Tot plegat, garantint que les mesures perquè la cultura seguisca sent segura en temps de pandèmia.

En este sentit, el regidor de Cultura ha avançat que el departament continua treballant per dur a terme diverses propostes al llarg dels pròxims mesos, com la reanudació de la temporada de teatre a l’auditori Felip Pedrell. Segons ha explicat, el calendari previst, que estava a punt de ser anunciat, s’ha vist alterat a últim moment davant el reforçament de les mesures restrictives. Pròximament es donaran a conèixer les noves dates i les actuacions, que es fixaran quan les condicions ho permeten.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -