14.3 C
Amposta

Les Jornades de la Galera de les Terres de l’Ebre portaran aquest producte a una cinquantena de restaurants

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

Les viles marineres d’Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita, amb l’impuls del Patronat de Turisme de la Diputació a les Terres de l’Ebre, promocionaran el consum d’aquest crustaci a través de menús gastronòmics.

Una cinquantena de restaurants dels municipis d’Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita participaran enguany en les VII Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre entre els dies 7 de febrer i 1 de març. Es tracta d’una iniciativa dels ajuntaments dels quatre municipis que pertanyen al programa viles marineres, conjuntament amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre.

Els restaurants participants oferiran menús gastronòmics on la galera serà protagonista i es maridarà amb vins de la DO Terra Alta i altres productes locals i de qualitat com l’arròs, la carxofa o l’oli d’oliva verge. Les diferents propostes gastronòmiques inclouran menús amb un ventall de preus que anirà dels 25 als 45 euros.

Escapades amb allotjament, menú gastronòmic i experiències

Coincidint amb aquest esdeveniment culinari, hi haurà la possibilitat d’adquirir paquets turístics que inclouen un menú i també l’allotjament en establiments hotelers dels municipis que hi participen. La intenció és que els visitants allarguin la seva estada i gaudeixin d’activitats, visites i experiències que s’han dissenyat especialment per a l’ocasió.  La comercialització de les “escapades” durant les Jornades obre la possibilitat a potenciar el turisme de cap de setmana i contribueix a la desestacionalització de l’oferta turística..

Les VII Jornades tornaran a ser visibles a les xarxes, gràcies a un concurs fotogràfic a Instagram. Per participar-hi, els clients dels restaurants col·laboradors hauran de compartir una imatge del plat gastronòmic amb galera que hagin triat, utilitzant les etiquetes #JornadesGalera i #TerresdelEbre i localitzant l’establiment.

L’oferta d’escapades, així com la relació de restaurants col·laboradors, els menús que ofereixen, i les bases del concurs fotogràfic a Instagram es poden consultar a http://terresdelebre.travel/jornadesgalera.

Viles marineres i una identitat pròpia vinculada al mar

Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita formen part de les poblacions reconegudes per l’Agència Catalana de Truisme com a viles marineres. Aquesta marca reconeix els municipis que conserven viva la cultura lligada a les tradicions pesqueres i que han sabut mantenir els seus espais naturals i patrimonials, tot oferint experiències i vivències vinculades als valors de la vida marinera. Els quatre municipis de les Terres de l’Ebre que en formen part organitzen accions conjuntes que refermen el seu caràcter amb accions, entre d’altres, com l’organització de les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

Mel Muria del Perelló destaca de nou en el reconeixement més gran d’excel·lència del món gastronòmic

Les varietats de mel de Romaní i Taronger de Mel Muria (www.mielmuria.com), produïdes de manera artesanal al municipi tarragoní del Perelló, han destacat de...

Més de 150 persones es concentren a Tortosa contra la inhabilitació del president Torra

Unes 150 persones s'han concentrat a la primera concentració convocada a Tortosa contra la inhabilitació del fins ara president de la Generalitat, Quim Torra,...

Els consells ebrencs rebutgen la sentència del Suprem d’inhabilitació del president de la Generalitat

Els quatre presidents i presidentes dels consells comarcals de les Terres de l'Ebre han manifestat el seu rebuig a la decisió del Tribunal Suprem...

El plenari de l’Ajuntament de Deltebre mostra el seu rebuig a la inhabilitació del president Torra

L'Ajuntament de Deltebre ha celebrat una sessió plenària extraordinària per aprovar per unanimitat, amb els vots favorables d'Enlairem Deltebre i ERC Deltebre, una proposta...

Tortosa incrementa la vigilància a la via pública de les mesures preventives de la Covid

L'augment significatiu de casos positius per covid-19 registrat durant els últims dies a la ciutat i el territori, especialment després de la detecció d'un...
- Anunci -
- Anunci -