14.3 C
Amposta

Les inundacions afecten 3.200 hectàrees de cultiu d’arròs a les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les inundacions provocades pel temporal Gloria han afectat 3.200 hectàrees de cultiu d’arròs a les Terres de l’Ebre, 2.500 del marge esquerre del riu i 800 del marge dret. La salinitat d’aquesta inundació fluctua des d’aigua de mar a aigua dolça, dependent de la proximitat dels camps al mar o al riu. A la Badia del Fangar, nou instal·lacions de producció de musclos i ostres han quedat destruïdes i 22 amb diferents graus d’afectació. A la Badia dels Alfacs, quatre han estat parcialment afectades. En total, s’han malmès 35 muscleres sobre un total de 167. A més, a la Terra Alta s’han enfonsat dues cobertes de granges pel pes de la neu i s’han patit destrosses a plantacions de menys de cinc anys d’ametllers i oliveres.

Segons les dades obtingudes pel departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, les dues zones de Catalunya més afectades pel temporal en l’àmbit agrícola i ramader són les Terres de l’Ebre i els municipis al voltant de la llera del riu Tordera.

En aquella zona, el desbordament del riu ha afectat 326 hectàrees de conreu a Blanes, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera. Per municipis, Malgrat de Mar és el municipi més afectat, amb 120 hectàrees; seguit de Palafolls, amb 110; Blanes, amb 62, i Tordera, amb 34. Els conreus més afectats han estat el d’enciam, amb 41 hectàrees; el de patata, amb 40, i el de civada i escarola, amb 32. A Girona, s’han produït inundacions en camps de cereals i pomeres a la zona de la Vall d’en Bas i la Serra de Dauró.

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha visitat aquest dijous diferents municipis de la Selva i el Maresme per conèixer els danys i les afectacions produïdes per la borrasca. Els pagesos de la zona han pogut traslladar les seves preocupacions a la consellera, que s’ha compromès a “recuperar tan aviat com es pugui el potencial productiu de les zones afectades pel temporal”.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -