14.3 C
Amposta

Joan Pere Gómez deixa de ser regidor de l’Ametlla de Mar per assumir exclusivament la direcció de Ports

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El cap de llista de Junts per l’Ametlla de Mar a les eleccions municipals del 26 de maig, Joan Pere Gómez, ha renunciat a l’acta com a regidor de l’Ajuntament de La Cala. A més, també renunciarà al seu càrrec dins del Consell Comarcal del Baix Ebre.

El principal motiu d’aquesta decisió és l’aprovació de la nova llei de Ports de Catalunya del passat 27 de novembre. Amb aquesta nova normativa, la gerència de Ports de la Generalitat, dins la qual Joan Pere Gómez en serà el director, aglutinarà més competències. Concretament passarà a gestionar un total de 45 ports (anteriorment en gestionava 26).

La nova Llei dota el sistema portuari català, integrat per 45 ports de titularitat de la Generalitat, d’un nou sistema de governança on el Departament de Territori i Sostenibilitat planifica i regula tots els ports i l’empresa pública Ports de la Generalitat executa i gestiona directament o mitjançant de les concessions, ha exposat. D’aquests 45 ports, en la pràctica totalitat (44) s’hi desenvolupa activitat nauticoesportiva; en 18 també hi ha activitat pesquera; 5 tenen activitat comercial i 3 reben creuers. Fins ara, la principal norma reguladora dels ports catalans era la Llei 5/1998, de 17 d’abril, de ports de Catalunya. Els canvis que s’han produït en els últims anys i les tendències de futur aconsellaven reformar el règim jurídic dels ports catalans, amb la finalitat d’optimitzar aquest sector clau per al país.

Tot i els esforços de Gómez, des de Junts per l’Ametlla de Mar apunten que “amb aquest nou escenari li resultarà impossible compaginar el seu nou càrrec amb la política municipal. És per això que ha decidit fer un pas al costat per seguir treballant pel seu poble des d’un vessant diferent.”

Redacció – N. A.

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -