14.3 C
Amposta

Les infermeres han prescrit més de 8.000 receptes a les Terres de l’Ebre en un any

El més vist

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

Les infermeres i els infermers de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre han dut a terme 8.038 prescripcions entre medicaments i productes sanitaris des que es va posar en marxa l’acreditació de prescripció infermera, que ara compleix un any.

Les prescripcions més habituals són les relacionades amb cures i, entre els medicaments, els més indicats van ser l’ibuprofèn i el paracetamol. Pel que fa a professionals, són 155 les infermeres i els infermers acreditats a la Regió Sanitària Terres de l’Ebre per a emetre els plans de medicació. Quant als medicaments que estan autoritzats a prescriure hi ha, entre altres, protectors gàstrics, analgèsics, antiinflamatoris i antireumàtics, diürètics inclosos enzims, antihemorràgics, productes per a la tos, les vitamines o els suplements minerals.

Unes 3.139 persones s’han beneficiat d’aquesta iniciativa durant el primer any de prescripció electrònica a les Terres de l’Ebre. Pel que fa al calendari, el mes de desembre de 2021 i gener de 2022 han estat els mesos amb més prescripcions.

La prescripció de plans de medicació mitjançant recepta electrònica amb signatura pròpia era una reclamació històrica de la professió, atès que permet millorar la qualitat de l’atenció i disminuir la duplicitat de visites. Per poder prescriure, cal que les infermeres i els infermers tinguin l’acreditació prèvia corresponent. El procés per obtenir-lo és llarg i complex i s’ha anat desplegant per tot el país de manera progressiva. El requisit principal és comptar amb més d’un any d’exercici professional. En cas que faci menys temps que exerceixen, poden fer una formació específica.

Núria Brunet, infermera gestora de casos del CAP d’Amposta, s’ha mostrat molt satisfeta en el balanç d’aquest primer any de prescripció infermera: “És un fet que esperàvem feia anys i per fi s’ha fet realitat. És un reconeixement que se’ns ha fet de manera professional al col·lectiu i que ens potencia l’autonomia. Evitem esperes als pacients i duplicitats, ja que comencem i acabem nosaltres el procés d’atenció al pacient”.

A més del reconeixement professional que representa aquesta fita, és important remarcar que ha suposat normalitzar una situació que forma part de les activitats dels infermers i infermeres i millorar l’atenció de la ciutadania, perquè desburocratitza el sistema de salut i disminueix la duplicitat de visites. Ha estat també la resposta a una demanda històrica del Consell de Col·legis d’Infermeres i d’Infermers de Catalunya (CCIIC).

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -