14.3 C
Amposta

Les Festes Quinquennals d’Alcanar tindran Punt Lila

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

#Noméssíéssí és la campanya contra la violència masclista impulsada des de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alcanar amb l’objectiu de conscienciar la població i implicar-la contra les agressions sexuals i els comportaments sexistes, racistes i LGTBIfòbics.

En el marc de la campanya, diverses regidories han articulat un pla d’acció que es desplegarà durant les Festes Quinquennals. Per a fer-ho possible, s’ha treballat conjuntament amb entitats, associacions, seguretat privada, treballadors públics, Policia Local i Mossos d’Esquadra.

La principal novetat és la instal·lació d’una carpa de punt lila dins de l’envelat del ball les quatre nits de més afluència, gestionada per un servei extern especialista en la temàtica. Les persones que hi haurà en aquesta carpa podran donar la informació necessària i fer acompanyament a la víctima davant un assetjament o agressió sexual i, si cal, s’activarà el protocol d’actuació. D’altra banda, l’Ajuntament ha dissenyat uns cartells amb informació pràctica per a la ciutadania sobre com actuar en cas d’agressió o assetjament, que estaran disponibles a la zona de ball.

Maribel Ramon, regidora de Polítiques d’Igualtat, advocada de professió i especialista en la temàtica, juntament amb dos tècnics de l’Ajuntament, s’ha format en aquesta matèria. “El més important és oferir informació i acompanyament i treballar per tal que, a la llarga, aquests comportaments ja no existisquen“, diu la regidora, que també ha assegurat que l’Ajuntament segueix treballant per a establir aliances i arribar més lluny contra les agressions sexistes. De fet, també s’augmentarà la il·luminació a diverses zones al voltant de l’envelat del ball que queden fosques per evitar comportaments sexistes o botellons i en diferents moments de les nits d’oci es recordarà per megafonia l’objectiu de la campanya i també com actuar en cas d’agressió.

Aquesta campanya també es va impulsar durant les Festes d’Agost, amb la presència de referents lila, els recordatoris per megafonia i la il·luminació de pàrquings i del voltant de la zona de balls. “Ara volem fer un pas més i professionalitzar el servei per tal que tothom puga gaudir al màxim de les nits de festa a les Quinquennals“, sentencia Maribel Ramon.

Augment de la vigilància policial

Les Festes Quinquennals comencen amb un reforç de la seguretat i una apel·lació al civisme. S’augmentarà la vigilància policial i s’establiran sinergies de treball amb l’empresa de seguretat nocturna.

Joan Roig, alcalde d’Alcanar, manifesta que “s’ha dissenyat un operatiu especial de la Policia Local per a les Quinquennals, com ja es va fer a les Festes d’Agost. S’augmentarà el nombre de patrulles i escamots, sobretot en les hores més conflictives, per tal de vetar actes d’incivisme i perquè tinguem unes festes tranquil·les tots i totes i les puguem gaudir amb la màxima intensitat “.

“Hem treballat braç a braç amb la Policia Local per a adequar les rutes, els relleus i els torns amb l’objectiu de donar una millor resposta a les necessitats de la ciutadania i que hi haja més presència policial a les zones d’oci”, comentava Jordi Bort, regidor de Governació.

Campanyes als comerços i formació

La campanya #NomésSíésSí també inclou una acció continuada de conscienciació als comerços d’Alcanar i les Cases. Així, diversos establiments del municipi llueixen cartells d’informació per a que les víctimes i altres persones puguen identificar aquests comportaments. L’Ajuntament també ha distribuït 60.000 tovallons que porten escrit el lema #NomésSíésSí, així com el telèfon d’assistència a les dones en situació de violència, entre els bars del municipi. També s’han repartit gots de la campanya a diverses activitats organitzades pel consistori, com l’acte de cessió de treballs de recerca o els tallers de l’àrea de joventut, etc.

“Al nostre municipi no volem aquest tipus de conductes d’agressió ni assetjament sexual i amb aquests cartells volem informar totes les persones que ens visiten i la població en general”, explica la regidora de Polítiques d’Igualtat. L’Ajuntament ha desenvolupat, paral·lelament, altres accions al voltant de la campanya, com un curs de llenguatge no sexista per a treballadors i treballadores públics.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -