14.3 C
Amposta

Les farmàcies pràcticament esgoten els tests d’antígens per la demanda disparada per les festes de Nadal

El Col·legi de Farmacèutics de Tarragona crida a la responsabilitat i demana que es comprin només les proves necessàries

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les festes de Nadal han disparat la demanda dels tests d’antígens a les farmàcies i des de fa dies és difícil trobar-ne. Tot i que se’n poden comprar, arriben amb comptagotes als establiments. “La demanda s’ha multiplicat de forma exponencial, això ha fet que tinguéssim moments puntuals de tensió i que sigui complicat trobar tests d’antígens a les farmàcies”, ha afirmat a l’ACN el president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, Toni Veciana. Amb tot, els farmacèutics apunten que aquest problema se solucionarà en les pròximes setmanes i confien que pel dia dels Reis Mags la venda ja estigui normalitzada. Tot i això, demanen a la ciutadania que no comprin més tests dels necessaris i fan una crida a la responsabilitat.

Veciana ha explicat que els farmacèutics es va aprovisionar per cobrir “perfectament” la demanada de tests d’antígens per les festes nadalenques, però l’increment de casos positius causats per la nova variant han disparat les vendes d’aquestes proves. A tall d’exemple, destaca, que ell ha venut tants tests en una setmana com en tres mesos. El farmacèutic ha subratllat que es tracta d’un problema global i ha demanat tranquil·litat a la ciutadania. “Ens consta que avui han arribat algunes unitats de tests a les farmàcies i això s’anirà solucionant”, ha assegurat.

De fet, el gremi confia que després de Cap d’Any la situació estigui normalitzada. “Esperem que es vagi solucionant a poc a poc, algun fabricant molt important a escala nacional ja ens confirmava que podríem començar a rebre’n més de cara a Reis, però dependrà molt de la resposta que pugui donar la distribució i logística com també els fabricants”, ha apuntat Veciana.

Davant el fet que no poden cobrir tota la demanda, el president del Col·legi de Farmacèutics ha demanat que la gent eviti comprar molts tests d’antígens per tenir-ne per totes les trobades i reunions familiars dels pròxims dies. “Són prioritaris les persones que tenen símptomes, el test és una mesura més per lluitar contra la pandèmia”, ha indicat. I en aquest sentit, ha recordat que els antígens no són l’única eina per fer front als contagis i ha insistit que és important que la gent es vacuni, l’ús de la mascareta, rentar-se les mans i que es guardi la distància de seguretat.

Finalment, Veciana també ha remarcat la feina “ingent” dels establiments de la demarcació per fer els cribratges a les escoles.

Toni Veciana, president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, diu que és complicat trobar tests d’antígens a les farmàcies perquè s’ha disparat la demanda per Nadal i confia que la situació es normalitzi en les pròxims dies.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -