CoronavirusEconomiaNotícies

Les empreses de l’Ebre necessiten respostes immediates, segons la Cambra de Comerç de Tortosa

La Cambra de Comerç de Tortosa vol mostrar tot el seu suport a les empreses i als/les treballadors/es per les possibles afectacions, especialment autònoms i Pimes. Davant la situació excepcional provocada pel Coronavirus (COVID-19), i en línia amb les seues prioritats. Des de la Cambra han posat en marxa una sèrie de mesures i actuacions per continuar atenent les necessitats de les empreses, dins de les restriccions per contenir al màxim l’expansió de la pandèmia i pal·liar les conseqüències derivades d’aquesta. 

En quant a les mesures econòmiques adoptades pel Govern en el recent decret publicat, la Cambra espera que es vagin clarificant i que arribin, i es publiquin, noves mesures encara més necessàries i eficients, amb caràcter urgent. 

El moment d’excepcionalitat que estem vivint, no és el mateix d’altres crisis que hem pogut superar, per tant “en aquesta primera fase no es necessita incentivar el consum o donar crèdits a un baix interès. Cap empresa s’endeutarà si no sap com s’acabarà aquest primer episodi, i que es podem aplicar d’aquí a 4 o 5 mesos.”

En aquests moments tots els empresaris obligats a tancar són vulnerables, des de la Cambra apunten que no s’ha de fer discriminacions en funció dels últims ingressos, necessiten tots respostes immediates per reaccionar i pal·liar la situació. 

De moment les empreses internacionalitzades, gràcies a la manca de restriccions en la circulació de les mercaderies en tots els ports internacionals, aguantaran una part de l’economia del país. A les Terres de l’Ebre, l’activitat del sector agroalimentari és dels menys afectat per la gran demanda del consumidor final en aquesta primera fase de confinament, encara que molt afectat pel tancament de les empreses del sector turístic i restauració. 

Avui hi ha una reunió virtual del Consell General de Cambres, a continuació la Cambra de Comerç de Tortosa emetrà un informe de valoració més detallat de les mesures publicades al Real Decret i quines altres necessitaríem aplicar per conservar i recuperar els llocs de treball del territori. 

Les Cambres continuarem informant i donant suport a tot el teixit empresarial i treballadors/res, especialment als autònoms i Pimes. Esperen poder tenir dades més concretes en els propers dies. 

Redacció – J. V. G.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close